A világranglista jelenlegi második helyezettje, a torna címvédője csuklósérülés miatt lemondta a torontói és a cincinnati Masters 1000-es versenyeket, és kérdéses volt, hogy a szezon utolsó Grand Slamén elindul-e. Egészen a mai napig, amikor ez a nyilatkozat látott napvilágot:
"Mély sajnálattal jelentem be, hogy nem tudok elindulni az idei US Openen, azon a tornán, ahol az utóbbi három részvételem során mindig döntőt játszottam. Biztos vagyok benne, hogy mindenki megérti, ez most egy nagyon nehéz pillanat a számomra, hiszen szeretem ezt a tornát, és nagyszerű emlékeim vannak a szurkolóknak, az esti meccseknek, és annyi minden másnak köszönhetően... Nemigen tehetek most mást, mint hogy elfogadom a helyzetemet, és mint mindig, keményen fogok edzeni, hogy a legmagasabb szinten játszhassak, amikor vissza tudok térni."
Szomorú hír, de érthető, hogy így döntött. Még ha tudná is használni a csuklóját, akkor is komoly hátrányban lenne a többiekhez képest, akik két (illetve sokan több) verseny után utaznak Flushingba. Két-három hétig azonban még nem szabad fonákot ütnie.
Tenisz
Meglepetésre Nadal már a legjobb 8 között kiesett Madridban
2 ÓRA
Nadal kétszer győzött a US Openen: 2010-ben és 2013-ban. Ezen kívül van még egy elbukott döntője (2011) és két elődöntője (2008 és 2009). 2008, az első elődöntője óta, amikor elindult, mindig bejutott a legjobb négy közé. 2012-ben sem tudott részt venni, az elhúzódó térdsérülése miatt. Az Open éra 1968 óta íródó történetében mindössze negyedszer esik meg, hogy a címvédő nélkül rendezik a US Opent. Nadal elődei ebben a vonatkozásban: Ken Rosewall 1971-ben, Pete Sampras 2003-ban, Juan Martin Del Potro 2010-ben.
Nadal a második kiemelt lett volna Djokovic mögött, így mindenki egy hellyel előrébb lép, azaz Federer a második, Wawrinka a harmadik és Ferrer a negyedik kiemelt. A főtáblát csütörtökön sorsolják.
ATP Madrid
Meglepetés Madridban: Nadal simán kiesett
3 ÓRA
Tenisz
De Niro lepattintja Federert egy Svájcról szóló reklámfilmben
4 ÓRA