A rosszul sikerült wimbledoni szereplés után az első tornájára készült Rafael Nadal, amikor csuklósérülést szenvedett, és emiatt egészen biztosan ki kell hagynia a jövő heti torontói, és az azt követő cincinnati versenyt. Mindkettő 1000-es torna, és mindkettőt Nadal nyerte tavaly. Magyarán 2000 pontot biztosan bukni fog az elkövetkezendő hetekben, tehát az év végi világelsőségről gyakorlatilag letehet. Ennél fontosabb kérdés azonban, hogy a US Openen indulhat-e.
2-3 hétig rögzítő kötésben kell tartania a jobb csuklóját, és ebben a félmondatban két viszonylag jó hír is van a Nadal-rajongók számára. Egyrészt a jobb kezéről van szó, ami egy fokkal mégiscsak jobb, mintha a balról lenne, másrészt a US Open kezdetéig 3 és fél hét van hátra. Nadal fanatizmusát ismerve aligha fogja kihagyni az idei utolsó Grand Slamet (valószínűleg más se tenné), de arra persze nincs garancia, hogy jól is fog játszani. Tétmeccs nélkül nehéz dolga lesz, de legalább a többieknél pihentebben fog érkezni. Bár nála ez nem biztos, hogy előny.
Az viszont biztos, hogy Tommy Haas nem lesz ott Flushingban, sőt, ő kénytelen a szezon teljes hátralevő részére a sarokba hajítani a teniszütőt. Az immár 36 esztendős német sztár jobb vállát júniusban negyedszer kellett megoperálni. Helyette a ranglista 105-dik helyén tengődő Marcos Baghdatis kerül a főtáblára. Vajon látjuk még Haast teniszezni?
ATP Rome
Álomdöntő Rómában: jön az első idei Djokovic-Nadal!
3 ÓRA
Ami a hölgyeket illeti: Sabine Lisicki megdöntötte Venus Williams adogatási rekordját. A német játékos a stanforfi torna első fordulójában Ana Ivanovic ellen ütött egy 131 mérföld/órás adogatást, ami 210,8 km/h-nak felel meg. Wow! A meccset egyébként elvesztette, talán azért is, mert Ivanovic még ezt a szervát is majdnem visszaütötte.
Venus Williams igen bölcsen nyilatkozott arról, hogy elvették tőle a rekordot:
"Már nem az a célom, hogy igazán erősen adogassak. Régebben fontos volt, de manapság, ha nagyon nagy szükségem van egy pontra, akkor inkább közepes erővel, 110 mérföld/óra környékén adogatok, és az erő helyett inkább a helyezésre figyelek."
Az amerikai sztár a stanfordi tornán egyébként eddigi nyolc indulásából hétszer döntőt játszott, és kétszer győzött. Legutóbb 2009-ben vett részt, akkor Bartolitól kapott ki a fináléban. Különösen szereti ezt a versenyt, mert 20 éve (1994 októberében) itt játszott először WTA-tornát, igaz, akkor még a szomszédos Oaklandben rendezték. Most a második fordulóban jár, ahol (ma) Victoria Azarenka lesz az ellenfele.
ATP Rome
Nadal az első döntős Rómában
5 ÓRA
Tenisz
Federer és Fucsovics genfi meccsei élőben, magyar kommentárral az Eurosport Playeren!
8 ÓRA