Őszintén szólva, bár matematikából sosem voltam kifejezetten gyenge, negyvenig például a mai napig gond nélkül el tudok számolni, még egy picikét defektes számrendszerben is, a valószínűségszámítás valahogy sohasem érdekelt igazán. Világ életemben gyűlöltem például enfaktoriálissal szorozni meg osztani, általában megelégedtem azzal, hogy valami borzasztó valószínű vagy rohadtul nem az.
Például két hónappal ezelőtt azt gondoltam volna, hogy három spanyol egy salakos ezres verseny elődöntőjében az borzasztó valószínű, de aztán kiderült, hogy nem az, mert egy jócsomó verseny során mindössze egyszer fordult elő. Márpedig ha valami jócsomó verseny során csak egyszer fordul elő, akkor az sokkal inkább rohadtul nem valószínű. De akkor hogy lehet az, hogy most meg zsinórban háromszor?
Ráadásul még az emberek is szinte ugyanazok, gyengítve (erősítve?) ezzel már a prekoncepciónkat.
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Evans - Hurkacz összefoglaló
15 ÓRA
Jó, hagyom ezt :)
Inkább:
Azon tűnődtem, hogy Murraynak például miért nem megy olyan igazán salakon? Merthogy annyira meglenne hozzá a játéka, jól kontrázik, iszonyú gyors, labdabiztos, jól rövidít, élt Spanyolországban, érzi, mikor lehet felmenni a hálóhoz, stb.
És mégsem. Azt gondolom, hogy igazán az átmenetet nem érzi még, mikor lehet átvenni a támadást, hogy mikortól nem felesleges kockáztatás az, hanem szükségszerűség. Meg legfőképp, fura ilyet leírni róla, de azt hiszem, nem hiszi el, hogy az igazán jók ellen ezt meg tudja csinálni. Mármint az igazán jó salakosok ellen. De ha ez egyszer bekövetkezik, akkor bármire jó lehetne ezen a borításon is. Addig viszont Ferrer fogja játszani ezeket az elődöntőket Roger ellen. Az a Ferrer, aki azt a Federert, akit eddig láttunk a salakszezonban, megette volna reggelire, hiszen azért a római Gulbisnál, vagy az estorili Montanesnél nyilván sokkal jobb teniszező. Csak az most már az is egyértelmű, hogy akit itt Madridban látunk, az nem a római/estorili világelső. Ismerve az előéletét, erről a Federerről megint el lehet képzelni akármit.
Akármi >= GS elődöntő.
Nadalról és Almagróról egyelőre annyit, hogy amennyiben Rafa nyer, akkor ismét ők ketten Roggal lesznek az első két kiemelt a Garroson, amit szerintem senki sem bán. És bár emlékszem egy Nadal nyilatkozatra két évvel ezelőttről, hogy szerinte Almagro egyike annak a két-három játékosnak, aki képes őt legyőzni salakon, mégis élénkebben él az emlékeimben egy akkori RG negyeddöntő. És ezáltal azt kell mondjam, hogy teniszileg ugyan biztosan igaza van, de a mivel a győzelemhez hit sem árt, valószínűleg Rafa - Rog döntő lesz.
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Rublev - Caruso összefoglaló
15 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Fognini - Thompson összefoglaló
15 ÓRA