Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zverev: Muszáj elmondanom, gyalázatos munkát végzett az ATP!

Németh Dániel

Publikálva 09/05/2022 - 12:55 GMT+2

Alexander Zverev elégedetlen volt a madridi torna beosztásával, szerinte indokolatlanul későn kezdtek el bizonyos találkozókat. Ez ráadásul egyáltalán nem ritkaság az ATP Touron, korábban volt olyan mérkőzése, amit hajnali 5 órakor fejezett be. A német szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy a Carlos Alcaraz elleni döntőben csak árnyéka volt önmagának, és simán kikapott.

Alexander Zverev

Fotó: AFP

A döntőt követően még a kedvenc tornájaként hivatkozott a madridira, a sajtótájékoztatón azonban már a negatívumokról is beszélt.

Alexander Zverev összességében erős hetet zárt Madridban, hiszen kiváló játékosokat legyőzve, köztük azzal a Stefanos Tsitsipasszal, akit salakon először tudott megverni, bejutott a torna döntőjébe. A német kimondottan jó finálés mérleggel rendelkezik, 30-ból 19 döntőt megnyert karrierje során, ezúttal viszont egyetlen pillanatig sem volt esélye Carlos Alcaraz ellen, és egy óra két perc alatt kikapott a fiatal spanyoltól.
A világranglista-3. teniszező szerint a különbségben a fáradtság is szerepet játszott, ami nem is feltétlenül a pályán eltöltött időben nyilvánult meg, sokkal inkább a beosztásban. Zverev ugyanis rendre az esti programban kapott helyet, és amikor egy-egy mérkőzés elhúzódott, meglehetősen későn kezdte meg a találkozóit, ezzel teljesen felborítva a napirendjét. Bár a döntőbeli vereséget nem erre vezeti vissza, úgy érzi, ideális esetben jobban megszorongathatta volna Alcarazt.
„Csodálatosan játszik, ez nem is lehet kérdés. Csodálatosan. De muszáj kimondanom: az ATP munkája gyalázatos volt ezen a héten. Két nappal ezelőtt hajnali 4-kor vagy 4:30-kor kerültem ágyba. Tegnap 5:20-kor. Amennyiben egy átlagember az egyik napon 4-kor, másnap 5-kor fekszik le, utána még ébren maradni is nehéz. Nekem pedig Carlos Alcaraz ellen kellett döntőznöm, akit jelenleg a világ legjobb játékosának tartok, és ez eléggé megnehezítette a dolgom.”
picture

Zverev már egyszerűen ment, megvan Alcaraz idei negyedik tornagyőzelme

„A pályán – és igazából most is – egy picit mérges voltam, mert egyáltalán nem volt jó a koordinációm. Nem voltak koordináltak az adogatásaim, az alapvonal ütéseim, elhibáztam két nagyon könnyű lecsapást, mert amikor a labdára néztem, úgy érzékeltem, mintha minden mozogna. Nem akarok semmit elvenni tőle, mert az nyilvánvaló, hogy frissen sem győztem volna le Carlost, de a meccs biztosan jobb lett volna.”
Mindannyian maradtunk már fent sokáig, időnként buliztunk is, de ha hajnali négyig fent vagy, az másnapra teljesen kicsinál. Nekem pedig teniszeznem kellett. Ha pedig a rá következő napon is 5-ig fent vagy, akkor már ébren maradni sem egyszerű.
Zverev arra is rámutatott: nem ez volt az első alkalom, hogy kibabrált vele a beosztás, Acapulcóban még ennél is extrémebb élményei voltak. „Ma semmi esélyem nem volt arra, hogy önmagam legyek, a saját szintemen tudjak játszani. És nem ez az első alkalom, hogy ez történik. Acapulcóban hajnali 5-kor fejeztük be a meccsünket, emiatt 8:30-ig fent voltam. Heti szinten zajlik ez, és őszintén szólva, kezdek már egy kicsit belefáradni.”

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés