Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gálfi Dalma szettelőnyről búcsúzott a madridi nyitókörben

Eurosport Magyarország

Publikálva 26/04/2023 - 13:35 GMT+2

Mutua Madrid Open - Gálfi Dalma szettelőnyről kikapott a madridi salakpályás tenisztorna női versenyének első fordulójában. A világranglistán 93. magyar játékos az amerikai Caty McNallyvel (69.) találkozott, akitől 2019-ben Houstonban kemény pályán kikapott. A 21 éves rivális párosban tavaly és tavalyelőtt is döntőt játszott a US Openen.

Gálfi Dalma (fotó: Hungarian Tennis)

Fotó: facebook

Madridi tenisztorna - Gálfi szettelőnyről veszített

Második összecsapásukat McNally kezdte jobban, de miután a balatonfüredi teniszező első adogatójátékát bréklabdákról megfordította, annyira magabiztossá vált szerválóként, hogy az első szettben 2:2 után ezeket követően nem veszített több pontot. Fogadóként ugyanakkor neki sem volt sok lehetősége, de az ellenfél 4:4-nél megremegett, Gálfi pedig második bréklabdáját kihasználta, majd kisvártatva előnybe került.
A második játszmában McNally semmi esélyt nem adott a magyar játékosnak, és sorozatban hat játékot nyerve mindössze 31 perc alatt kiegyenlített. A döntő felvonásban Gálfi került először brékelőnybe, de mivel ezután kétszer is elveszítette adogatását, 67 perc alatt kikapott.
A főtáblán ott van még Fucsovics Márton (83.), illetve párosban Babos Tímea a kazah Anna Danilina oldalán, míg Bondár Anna (89.) kedden búcsúzott az első fordulóban.
Eredmény, nők (7,65 millió dollár összdíjazás):
1. forduló (a 64 közé jutásért):
  • Caty McNally (amerikai)-Gálfi Dalma 4:6, 6:0, 6:3
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés