Festői, hatalmas fák által körülölelt környezetben található Münchenben az Iphitos Tennis Club, amely 1974 óta ad otthont a város ATP 250-es tornájának.

A verseny hagyományosan rengeteg hazai játékosnak ad versenyzési lehetőséget, akik közül sokan élni is tudtak a bizalommal. A most is a főtáblán szereplő Philipp Kohlschreiber háromszor, míg az aktuális első kiemelt Alexander Zverev kétszer emelhette már a magasba a győztesnek járó trófeát. A US Open-döntős, világbajnok Zverev már Münchenben tartózkodva válaszolt a Bild kérdéseire.
ATP Rome
A madridi bajnok lesz Nadal ellenfele a római negyeddöntőben
13/05/2021 20:45
Ritka vendégnek számítanak a topjátékosok egy-egy 250-es torna főtábláján, 2021-ben azonban mintha megtörni látszana ez a tendencia. Roger Federer Dohában tért vissza több mint egyéves kihagyását követően, Novak Djokovic Belgrádban versenyzett ugyanezen a szinten, és azt is tudjuk, hogy Federer programjában a genfi torna is biztosan szerepel. A 250-eseken szereplő nagy nevek sorához csatlakozik idén (is) Alexander Zverev, aki egy hazai salakos versennyel melegít a Madrid-Róma-Roland Garros trióra.
„Nagyszerű dolog a hazámban versenyezni. Nyertem Münchenben már kétszer, tavaly pedig meg tudtam nyerni mindkét tornát Kölnben is. Remélem, hogy hasonlóan folytatódik a sorozat. München különleges hely a számomra, hiszen az első hazai tornámat itt nyertem 2017-ben. Most azért jöttem, hogy harmadszor is megnyerjem a versenyt.”

Alexander Zverev 2017

Fotó: Getty Images

Elég hullámzó eddig Zverev idénye, hiszen bár negyeddöntőt játszott az Ausztrál Openen és megnyerte az acapulcói 500-ast is, Rotterdamban és Miamiban is rögtön az első körben kiesett, és nem tartott sokkal tovább számára a Monte Carlói torna sem, ahol egy kört tudott menni. Különösen a Miami-ban Emil Rusuuvoritól elszenvedett vereség miatt maradhatott benne hiányérzet. A német most beavatott az események hátterébe.
„Miamiban a könyökömet fájlalva játszottam, az Emil elleni meccsemen erre még egy jókora napszúrás is rátett. Nem is tudtam volna tovább játszani. Miami és Monte Carlo között az edzéseken nem is szerváltam, hogy ezzel is kíméljem a könyökömet. Ezek után kicsit engem is meglepett, hogy az első meccsemet meg tudtam nyerni, de nem nagy meglepetés, hogy ennyire kevés edzéssel a hátam mögött a következő körben kikaptam. Azóta többféle módszerrel is kezeljük a könyököm, most jó formában érzem magam.”

Alexander Zverev ATP-Masters Miami

Fotó: Getty Images

Alexander Zverev ott volt a német csapattal a februári ATP Kupán, a német Davis-kupa válogatottban azonban a Magyarország elleni, 2019. februári frankfurti találkozó óta nem szerepelt. Az a párharc akkor arról döntött, hogy a német válogatott kivívta a részvételt a megreformált tenisz csapatvilágbajnokság madridi döntőjében. Az elsőszámú német játékos azonban már akkor jelezte, sem az időpont, sem a lebonyolítás nem illik a programjába.
Michael Kohlmann német DK-kapitány most abban bízik, a hazai kedvenc müncheni szereplése alkalmával lesz lehetősége arra, hogy egy kicsit megpuhítsa Zverevet a DK-csapatba való visszatérés kapcsán. Ebben a kapitány segítségére lehet Jan-Lennard Struff is, aki maga is szerepel a müncheni főtáblán. Amíg Zverev DK-szereplése bizonytalan, egy fix esemény már szerepel a naptárában, ahol hazáját fogja képviselni, ráadásul nem csak a megszokott keretek között:
„Szerda óta Münchenben vagyok, itt estem át az olimpiai csapattagok számára kötelező orvosi vizsgálatokon. Szeretnék fitt lenni Tokióban, ahol az egyéni mellett Angelique Kerberrel a vegyespárosban is indulunk.”
https://i.eurosport.com/2021/04/27/3122159.jpg
Az interjú végén Zverev megkapta a manapság kötelezőnek is tekinthető vakcinációval kapcsolatos kérdést is. A válasz alapján, nem meglepő módon, a német álláspontja leginkább Novak Djokovic gondolatmenetére hajaz:
„Nem nagyon szeretnék erről beszélni, mert minden szavamat könnyen félremagyarázhatja manapság a sajtó.Túlságosan átpolitizált ez a kérdés. Egyelőre nem vagyok még beoltva, és azt gondolom ebben a kérdésben mindenkinek úgy kell eljárnia, ahogy az a számára leginkább kényelmes.”
A müncheni torna főtáblájának sorsolása igencsak kedvezően alakult az első kiemelt Zverev számára. Az első kör erőnyerését követően a második fordulóban Ricardas Berankis lesz az ellenfele. A negyeddöntőben Dusan Lajovic, míg az elődöntőben Jan-Lennard Struff jöhet szembe. A lehetséges döntőbeli ellenfelek között az alsó ágon ott van a salakon mindig veszélyes Pablo Cuevas és Casper Ruud, a Roland Garros-nyolcaddöntős Sebastian Korda, valamint az idén már tornát nyerő Alexei Popyrin is. A müncheni versenyt követően Alexander Zverev részt vesz a madridi és a római 1000-es versenyen is, majd a tervek szerint ott lesz a május végén rajtoló francia nyílt teniszbajnokságon is.
Forrás: bild.de
Roland-Garros
Temetni kell Rafael Nadalt a Roland Garros közeledtével?
11/05/2021 20:11
ATP Madrid
Nadalon és Thiemen át vezetett az út a negyedik 1000-es tornagyőzelemig
09/05/2021 19:36