Ez is Steve Tignor gondolata, nem az enyém. A párhuzam mindenesetre több, mint érdekes.
Neki jutott eszébe Jo-Wilfried Tsonga múlt heti torontói menetelése kapcsán, hogy mennyire emlékezteti a francia őt David Nalbandianra.
Na persze, nem külső alapján. Még csak nem is személyiség alapján. Jo egy nagy mackó, kőkemény, de mosolygós, és mindig táncol, ha nyer. Nalbandian ugyan szőke, de volt egy sötét ősereje, mely játékában és személyiségében is megmutatkozott. Bődületes alapvonalütéseivel időnként az őrületbe kergette a komplett élmezőnyt, aztán hónapokra elfejetett teniszezni.
Roland-Garros
Temetni kell Rafael Nadalt a Roland Garros közeledtével?
13 ÓRA
Ő volt az, aki komoly sérülések és kihagyások után is képes volt eljutni a Queen's Club döntőjéig, amit talán meg is nyert volna, ha nem kap idegrohamot és rúgja szét a vonalbíró sípcsontját. Amiért példa nélküli módon leléptették egy tornadöntőben.
Ám neki voltak ilyen váratlan menetelései, mint Tsongának múlt héten. A francia most megverte Djokovicot, Murrayt, Dimitrovot és Federert. Nalbandian két mestertornát nyert 2007-ben: Madridban legyőzte Nadalt, Djokovicot, Federert, Berdychet és Del Potrót (ez önmagában brutális névsor), Párizsban pedig megint elkapta Federert és Nadalt.
Tsongának 11 tornagyőzelme van, ebből kettő 1000-es. Nalbandian 11 tornát nyert, kettő 1000-est.
Mindketten játszottak egy Grand Slam döntőt.
Tsonga játszott világbajnoki döntőt, Nalbandian nyert is egyet.
Az argentin volt világranglista harmadik, Tsongának már megvolt az ötödik hely.
Mindketten népszerűek, de kissé megosztó személyiségek. Nalbandian kiszámíthatatlan természete miatt volt az, Tsongát pedig sokan nem tudják hova tenni a sok hullámzás miatt.
A kérdés az, hogy vajon pályafutása végén mennyire lesz erős ez a párhuzam?
Egy biztos: sokan fogadtak volna rájuk anno és most, hogy egy ilyen menetelés után kiesnek a következő torna első mérkőzésén.
Pont, mint ahogy Jo Cincinnatiben.

Fotó: Eurosport

ATP Rome
Djokovicson az esőszünet okozta két órás várakozás sem fogott ki
13 ÓRA
ATP Rome
Djokovic továbbjutott Rómában
14 ÓRA