...szokták mondani nagy bölcsen.
Hát igen, Serena Williams vébé-veretlenségi sorozata is véget ért. Még az első csoportmeccs utáni sajtótájékoztatón közölte vele az egyik újságíró, hogy 16 mérkőzés óta veretlen világbajnokságon, tudta ő ezt?
Serena erre csak annyit mondott, hogy ezeket a dolgokat azért tudja, mert az újságírók mondják neki, úgyhogy tessék, most megint azon görcsölhet, hogy egy újabb sorozatot kell fenntartania. Őt maximum a Grand Slam trófeák száma és a világelsőként töltött hetek villanyozzák fel valamelyest, a többi a sajtó dolga.
Tenisz
„Hamarosan visszatérek”- a US Open-bajnok kezd túljutni motivációs problémáin
4 ÓRÁJA
Nem is tartotta sokáig a sorozatát, mert szerdán 65 perc alatt tönkreverte őt Simona Halep. A pici román lány az első  női teniszező lett hazájában, aki világelsőt vert, élete legnagyobb győzelmét aratva, mindössze két játékot veszítve.
Mindamellett, hogy Serena nem győzte hangsúlyozni, hogy Simona borzasztó jól játszott, és soha nem látta őt még ilyen tökéletesen teniszezni, persze elővette a szokásos sztoikus nyugalmával keresztezett öniróniát.
"A tenyeresem sehol nem volt ma. Talán már el is indult nyaralni. A szervám esetleg az U10-esek között lett volna elfogadható, azt hiszem a szánalmas lenne rá a legjobb jelző. Csalódott vagyok, mert jobban akartam játszani. Többet akartam két játéknál. Próbáltam hármat is nyerni. Komolyan mondom, volt olyan pillanat, amikor arra gondoltam, ó bárcsak nyernék három játékot. De nem jött össze."
Talán kevesen hitték volna, de Simona Halep két győzelemmel vezeti a Vörös csoportot, és mivel Ana Ivanovic két szettben győzte le Genie Bouchard-t, a csoportkör utolsó fordulójában Serena Williams csak akkor juthat tovább, ha legyőzi Bouchard-t, Ivanovic pedig kikap Haleptől.

BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2014 - Day Three

Fotó: Eurosport

(Fotó: Europress/getty)
Tenisz
A történelmi mélypont után a 22 éves balkezes teniszező lehet a franciák megmentője
7 ÓRÁJA
Tenisz
Negyvenhárom helyet javított a berlini bajnok a világranglistán
8 ÓRÁJA