Andy Murray-vel kapcsolatban sokakban felmerül a kérdés, hogy miért játszik még. 2019-ben csípőprotézist kapott, a tavalyi év szinte teljesen ráment arra, hogy fizikailag utolérje magát és a versenytársait. Az idei év balszerencsésen indult számára, hiszen egy pozitív COVID teszt miatt lemaradt az Ausztrál Openről, azóta viszont Biellában egy Challenger torna döntőjéig eljutott, a héten pedig Rotterdamban lépett pályára, ahol a második fordulóban Andrey Rublevtől kapott ki.


Murray számára természetesen nem egyszerű a visszatérés, ilyen komoly sérülés és hosszú "pihenő" után időre van szüksége és arra, hogy egymás után végre sok meccs legyen a lábaiban. Bár Olaszországban simán elbukta a döntőt, de mégis fontos volt, hogy végig tudja játszani a tornát. A héten a rotterdami ATP 500-as tornán lépett pályára, ahol a második fordulóban esett ki. Az első mérkőzésen is kereste a ritmust, aminek hatására rögtön meg is találták az újságírók a sajtótájékoztatón. 
"Miért vonulnék vissza? Kikaptam egy olyan meccsen, amire azt gondolták sokan, hogy meg kellett volna nyernem, de Robin Haase kiváló játékos. Ezen a szinten már mindenki jól játszik, ráadásul még nem értem el a legjobb szintemre. Hiszek benne, hogy képes vagyok még fejlődni és az ilyen meccseket meg fogom tudni nyerni. Miért kéne azon gondolkodnom, hogy mikor vonulok vissza? Még mindig felveszem a versenyt a legjobbakkal, pedig csak egy csípőm van. 
Nem könnyű, hogy mindig ilyen kérdéseket kapok. Ha elveszítek egy meccset, akkor mindenki azt mondja, hogy vissza kéne vonulnom. Szomorú, hogy sokan azt gondolják már nem leszek jobb. Mindig olyan, mintha a karrieremért játszanék, ami persze motivál is, de ugyanakkor extra teher mentálisan. Mindig lesz bennem egy kis kétség, hogy csípőprotézissel mennyire tudok jól játszani, higgyék el, tényleg nem egyszerű a helyzetem. Megbirkózom a helyzettel, de az elmúlt pár hónap nem volt egyszerű. 
Tudom, hogy jobb állapotban vagyok, mint 2019 év végén voltam. Amikor nyertem Antwerpenben, jól éreztem magam fizikailag, de a következő versenyen problémám volt a lágyékommal, amiből csak nagyon lassan tudtam visszatérni. Most úgy érzem, minden rendben, de sosem tudhatom mit hoz a holnap. Ez sokkal jobban aggaszt, mint, hogy hogy teniszezem."
Tenisz
Húsz Grand Slam-meccs, amitől hátast dobtunk 2022-ben - Salakblog Évértékelő Podcast
14 ÓRÁJA
„Nem néztem a mérkőzéseket, kikövettem az összes teniszezőt"- Murray nehezen viselte, hogy nem lehetett ott az AO-n | Eurosport
Andy Murray lemaradt az év első Grand Slam-tornájáról, miután tervezett utazása előtt nem sokkal pozitív koronavírus-tesztet produkált, és nem engedték be Ausztráliába. A brit teniszező nagyon sajnálja, hogy nem indulhatott Melbourne-ben, úgy érzi, készen állt volna a versenyre. Andy Murray elég nehezen viselte, hogy nem vehetett részt az Ausztrál Openen.
Persze, aki ismeri Andy Murray-t, az tudhatja, hogy ő nem az a fajta, aki feladná egykönnyen. A második fordulóban a remek formában lévő Rublevtől kikapott, de ennek ellenére is előrelépésnek értékeli a hollandiai tornát. 
"Utálnék úgy lejönni a pályáról, hogy csak a jó dolgokra fókuszáljak, Úgy nem tudnék tanulni a vereségekből. Ha elemzem a problémát, akkor meg tudom találni a lehetőséget az előrelépésre. Nyilván mindenki másképp gondolkodik, de nekem ez a módszer működött a legjobban eddig is. A fontos pillanatokban  sokat hibáztam, az első szett eleje egészen jó volt, de semmit nem ért végül. 
Andrey jelenleg a világ egyik legjobbja, ellene extra teljesítmény kell a fontos pontoknál, hogy nyerni tudj. Sajnos én ezeket folyton elrontottam, ennél többre lesz szükségem. Nem vagyok hozzászokva, hogy ilyen hibákat kövessek el, őszintén szólva kicsit sokat is rágódom a hibáimon, amit meg is szenvedtem a második játszmában. Az első szettet nagyon elszúrtam."
Kei Nishikori szintén részt vesz a rotterdami tornán, az egyik sajtótájékoztatóján szimpátiáját fejezte ki Murray részére:
"Őszintén szólva, kicsit ostoba dolog mindig megkérdezni tőle, hogy mikor fog visszavonulni. Erről neki kell döntenie, ő ismeri a legjobban a testét. Látszik, hogy még nincs a legjobb formában, de jól mozog, remélem vissza tud térni, akár a top 10-be is. Ő a kedvenc játékosom, sok nagy csatánk volt már, remélem lesz még bőven. Szerintem szükségünk van rá."
tennismajors.com
Tenisz
A tétlenül töltött idő döbbentette rá igazán Zverevet, mennyire fontos számára a tenisz
17 ÓRÁJA
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
29/11/2022 - 19:18