Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Sabalenka erős nő, tudtam, hogy jól fog játszani” – Paula Badosa mesélt a gyászoló barátnője elleni meccséről

Eurosport Magyarország

Frissítve 23/03/2024 - 16:41 GMT+1

Két szett és másfél óra kellett Aryna Sabalenkának, hogy legyőzze legjobb barátnőjét, a hátsérüléséből visszatérő Paula Badosát a miami tenisztorna 2. fordulójában. A hatórás esőszünetet követő mérkőzést a fehérorosz három ásszal, 6:4, 6:3-ra tudta megnyerni. Sabalenka érthető módon nem állt a nyilvánosság elé, mióta volt párja, Konstantin Koltsov öngyilkos lett, így a spanyol mesélt a meccsről.

Bombák, bravúrok és finom megoldások: Sabalenka csúcsütései Melbourne-ből

„Nem volt annyira kellemes a legjobb barátnőm ellen játszani ebben a helyzetben. Három hete még nem is tudtam, hogy játszhatok-e itt. Otthon voltam és szenvedtem, nem tudtam, mit csináljak, annyira fájt a hátam. Azt, hogy vissza tudtam jönni és játszhatok itt, már győzelemként élem meg.”
A meccsre mindketten feketében érkeztek. Ez Badosa esetében véletlen egybeesés volt és kiemelte, hogy előző meccsén, Simona Halep ellen is ez volt rajta. Ruhájának semmi köze nem volt az elmúlt napok történéseihez.
„Mindketten nagyon erősek vagyunk fejben, nagyon erős nők vagyunk. Ezt be is bizonyítottuk. Tudjuk, hogyan kell kikapcsolni és csak a meccsre koncentrálni” – mondta Paula Badosa a meccs után. „Mindketten nagyon jól játszottunk ahhoz képest, honnan jövünk. Sok dolgon kellett keresztülmennünk eddigi életünkben, így tudjuk, hogyan zárjuk ki a külvilágot meccs közben.”
„Nem lepett meg [Sabalenka szintje]” – nyilatkozta Badosa. „Ő egy roppant erős nő, erős személyiség. Ez látszik a pályán is. Ismerem őt pályán kívül is, szóval egyáltalán nem lepődtem meg. Tudtam, hogy jól fog játszani, vagyis úgy, ahogy eddig. Mondtam neki, hogy a legjobbakat kívánom. Nézzük meg, mennyire tud mélyre nyúlni ezen a versenyen.”
picture

Aryna Sabalenka és Paulo Badosa

Fotó: Getty Images

A saját teljesítményét rendben találta. „Majdnem egy év után játszottam egyhuzamban nyolc napot. Nagyon boldog vagyok miatta, hiszen Indian Wellsben még nem tudtam játszani. Örülök, hogy vissza tudtam jönni és a legmagasabb szinten teljesíthetek. Szerintem nem volt rossz, apróságokon múlott a meccs. Aryna nagyon jól játszott, ahhoz képest, amiken keresztül ment, el kell őt ismerni. Gratulálok neki.”
Sabalenka a harmadik fordulóban az ukrán Anhelina Kalininával találkozik.
Szerző:
Jankura Luca

Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés