Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Őrület, milyen jól játszik" - mondta ellenfele Alcarazról, aki sportszerűségével is elvarázsolta a közönséget

Eurosport Magyarország

Frissítve 02/04/2022 - 14:24 GMT+2

Carlos Alcaraz pályafutása elképesztő ütemben ível felfelé, szombat hajnalban bejutott élete első döntőjébe egy 1000-es tornán, a címvédő Hubert Hurkacz elleni győzelemmel a Miami Openen. A 7:6(7-5), 7:6(7-2) arányú győzelme mellett egy elég szép, sportszerű jelenettel hódította meg éjjel a közösségi médiát Alcaraz.

Carlos Alcaraz

Fotó: Getty Images

Újabb első mérföldkő egy kivételesnek ígérkező karrierben: Carlos Alcaraz biztosította helyét pályafutása első ATP 1000-es döntőjében, miután 7:6(7-5), 7:6(7-2) arányban legyőzte a címvédő Hubert Hurkaczot a Miami Open elődöntőjében.
A döntőben azonban nem lesz egyedül ezzel a statisztikával: előtte nem sokkal Casper Ruud két sima szettben nyert Francisco Cerundolo ellen, így ő is biztosította helyét a döntőben, ami neki is ugyanúgy az első ilyen lesz. Ezzel az is eldőlt, hogy biztosan új győztest avatnak majd a tornán a vasárnapi döntőben. Sőt, amennyiben Alcaraz emeli majd magasba a trófeát, ő lesz a torna 37 éves történetének legfiatalabb győztese is.
A győzelme után a 18 éves spanyol így nyilatkozott: "Rengeteg érzelem van bennem most. Ez valami olyasmi, amiről gyerekként álmodik az ember. Nagyon jó érzés, hogy döntőbe jutottam itt, Miamiban. Szeretek itt játszani, a közönség egyszerűen csodálatos."
Elég fontos meccs előtt áll Alcaraz, de megpróbál úgy hozzáállni, mintha csak egy átlagos nap lenne, semmi extra nyomás, meg ilyesmi.
Úgy állok a döntőhöz, mint egy első fordulós meccshez, igyekszem magam előtt is elrejteni az idegességemet. De élvezni fogom, ez egy remek döntő lesz.
picture

Carlos Alcaraz és Hubert Hurkacz

Fotó: EFE

Bár a címvédő elleni meccse egy kőkemény csata volt, a hangulatra egy percig sem lehetett panasza senkinek. Már a mérkőzés elejétől kezdve a spanyol minden megmozdulását kitörő lelkesedés kísérte, aztán amikor 5:6-nál adogatott, a bíró tévesen neki ítélt egy pontot, de még mielőtt Hurkacz komolyabban elkezdett volna vitatkozni a játékvezetéssel, Alcaraz mondta, hogy játsszák újra a pontot. A sportszerűségét még az ellenfele is megtapsolta, az internetet pedig bejárta az eset, sok elismerést begyűjtve a fiatal srácnak.
A mérkőzés után Hurkacz persze csalódott volt, a vereséggel elszállt a címvédés lehetősége, de ennek ellenére nem fukarkodott a dicsérettel, amikor ellenfeléről kérdezték.
"A korához képest valami egészen őrülten játszik, tényleg hihetetlen, ahogy versenyez" - mondta Hurkacz.
Csodálatos karrier áll előtte, őrület, hogy milyen jól játszik.
A cseresznyét a habra a vasárnapi döntőben teheti fel a spanyol, 19:00 órai kezdettel az Eurosport 2-n közvetítjük a meccset. Alcaraz a győzelme esetén a világranglista 11. helyén találhatja magát, (onnan pedig - ha jól keveri a kártyáit - még akár nyár előtt bevarázsolhatja magát a top10-be is).
Persze, ehhez első körben Casper Ruudnak lesz még egy-két szava.
picture

Alcaraz - Hurkacz mérkőzés összefoglalója

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés