Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Andy Murray bokaszalag-szakadást szenvedett Miamiban, de azt üzente, visszatér, ahogy lehet

Takács Márton

Publikálva 26/03/2024 - 16:49 GMT+1

Miami Open - Vasárnap Floridában rövid ideig úgy tűnt, hogy Andy Murray bejuthat az 1000-es miami torna negyedik fordulójába, mivel az első szettet megnyerte Tomáš Macháč ellen. Azonban bokaproblémája miatt kezelésre szorult, végül három nagyon szoros játszmában vereséget szenvedett, és azóta a skót elárulta, hogy komoly bokaproblémája van, ami miatt hosszabb időre kieshet.

Murray nagyon bekezdett, de Rublev tenyeresei meghozták a sikert Indian Wellsben

Komolyabb bokasérülése felülírhatja Andy Murray nyári terveit.
Mi lesz veled, Andy Murray?
"Arra gondoltam, hogy ez az utolsó mérkőzés, amit itt fogok játszani, ami szomorú, mert imádok itt lenni. Ez a torna különösen fontos számomra, ezért egy kicsit érzelmesebb volt most elhagyni a pályát, mint más versenyeken.
Miami különleges hely volt számomra a pályafutásom során. Igazából ez volt az otthonom a tenisz szempontjából. Nagyon sok munkát, edzést és felkészülést végeztem itt. Szeretem a várost."
Tomáš Macháč piszkosul szoros meccsen 5:7, 7:5, 7:6 arányban győzött Murray ellen a Miami Open harmadik körében, amiután a háromszoros Grand Slam-győztes skót a fenti kedves szavakkal búcsúzott a torna közönségétől.
Tőlük valószínűleg végleg, ha tényleg visszavonul a 36 éves Murray a nyár után. Azóta viszont kaptak egy vajszínű árnyalatot a mondatai, mert mint kiderült, bokaszalag-szakadást szenvedett Macháč ellen.
A kínlódását, amelyet a sérülései meg a jó eredmények hiánya miatt érezhetett, Floridában egy darabig felülírta az idei legkiválóbb szereplése. Ahogy tavaly az Ausztrál Openen is tette, legyőzte Matteo Berrettinit, majd Tomas Martin Etcheverryt is, hogy aztán a lehető legkisebb különbséggel kapjon ki cseh ellenfelétől.
picture

Murray remek játékkal győzte le korábbi top 10-es ellenfelét Indian Wellsben

A harmadik fordulóig jutott Miamiban, a Machaccal vívott parti döntő szettje során viszont kezelésre szorult, és hétfőn az Instagramon megmagyarázta sérülésének súlyosságát.
"A vasárnapi miami meccs vége felé teljes ATFL-szakadást [elülső talofibuláris szalag] és majdnem teljes vastagságú CFL-szakadást szenvedtem.
Hazatérésem után felkeresek egy bokaspecialistát, hogy meghatározzuk a következő lépéseket. Magától értetődik, hogy ez egy kemény dolog, és hosszabb időre kiesem. De egy csípővel és bokaszalagok nélkül is vissza fogok térni, amikor eljön az ideje."
picture

Murray simán kapott ki az ötödik kiemelttől Dubajban - videó

Murray nem adott további információt arról, hogy mikor játszhat újra, de a probléma lehetséges súlyosságát tekintve a hír kétségessé teszi a nyári reményeit.
Sir Andy remélte, hogy idén nyáron Wimbledonban szerepelhet, és arról is beszélt, hogy a nyári párizsi olimpián is szívesen ott lenne. A veterán játékos számára ez már túl sok sérülésnek bizonyulhat a folytatáshoz.
A 2019-es csípőműtéte a világ egyik legjobb játékosából egy olyan teniszezővé tette, aki először a top 10-be, majd a legjobb 50-be való bekerülésért küzd.
Miközben a mezőnyben mindenki másnál jobban bebizonyította, mennyire szereti a sportágát, hogy ilyen szintű hendikeppel is próbál a világ élvonalában maradni.
Remélhetőleg láthatjuk még őt a pályán rangosabb tornán is!
picture

Murray bokasérülése akár a karrierje végét is jelentheti

Fotó: AFP

részben via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés