djokovic

Fotó: Eurosport

Szóval még tegnap, miután kiesett Roger is, gondolkodtam el azon, hogy mit is jelent az, ami eddig a fiúknál történt, csak aztán nem volt érkezésem megírni.
Úgyhogy most.
Tenisz
„Hamarosan visszatérek”- a US Open-bajnok kezd túljutni motivációs problémáin
5 ÓRÁJA
Szóval arra gondolok, hogy Fed, Djoko és Murray összesen nyert két meccset, és ilyenre azért nem túl gyakran akad példa. Vagy ha úgy nézem arra sem, hogy a nagy négyes (vagy ötös) egy tornát nyert Melbourne óta. Jó, ez mondjuk lehet épp kettő is akár, ha Rafa nyer Miamiban.
A most akkor mi lesz? kérdésre elég egyszerű a válasz: semmi. Minden marad a régiben egészen egyszerűen ez egy ilyen hét/hónap/kéthónap volt.

murray

Fotó: Eurosport

Attól mert Roger két egymást követő tornán kapott ki meccslabdáról, döntő szett tie break-ben, attól mert Murraynek teljesen természetes és emberi módon nagyon nehéz  megemésztenie az Aus Open döntőt, és borzasztó nehéz lesz megint hinnie, attól még összességében nem hiszem, hogy az erőviszonyok változtak volna meg. Sérülések, betegségek, motivációs problémák, hiányzó nüanszok, a sportban teljesen természetes, mindennapos dolgok. Csak ezek most nem mellettük álltak, nem őket segítették.
És igazán itt nyer értelmet ez a két hónap, mert amikor látjuk, mert láthatjuk, hogy mi minden történhet egy játékossal, hogy milyen az, amikor nem megy, akkor érthetjük meg, hogy mit ér pontosan az, amikor megy.
Hogy mit ér 23 zsinórban lejátszott GS elődöntő, vagy több mint nyolcvan zsinórban megnyert salakpályás meccs.
Bármennyire is természetesnek tűnik.

93198384MH147_Sony_Ericsson

Fotó: Eurosport

roger

Fotó: Eurosport

Tenisz
A történelmi mélypont után a 22 éves balkezes teniszező lehet a franciák megmentője
7 ÓRÁJA
Tenisz
Negyvenhárom helyet javított a berlini bajnok a világranglistán
8 ÓRÁJA