Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rasszista beszólások miatt borult ki Nick Kyrgios

Minich Réka

Publikálva 12/06/2022 - 14:32 GMT+2

Nick Kyrgios ismét megmutatta, hogy miért nem tartják sokan komoly játékosnak. Stuttgartban Andy Murray ellen az elődöntőben már az első szettben kiborult, a másodikban pedig gyakorlatilag játszani is alig volt hajlandó. A meccs után az ausztrál elmondta, hogy a meccs közben rasszista beszólásokat kapott, azokon húzta fel magát ennyire.

Kyrgios újabb ütőtörése

Az első játszmában még minden rendben volt Kyrgios fejében. Végig szoros volt a szett, végül rövidítésre volt szükség. Andy Murray remek játékkal 7-5-re hozta a rövidítést és ezzel az első szettet.
Kyrgios hidegvére pedig pont idáig tartott. A frusztrációját egy gyors ütőtöréssel próbálta levezetni, ami miatt a második játszmát rögtön büntetéssel kezdte. Az első adogatását rögtön el is bukta, a panaszáradat pedig folytatódott. A sportszerűtlen viselkedése újabb büntetést vont maga után, sőt még a supervisor behívására is szükség volt. Végül sok értelmes játékot nem láthattunk a meccs maradék részében, Kyrgios teljesen szétesett.
Andy Murray a meccs után méltatta az ausztrált, akivel személyesen is jó viszont ápol, bár azt beismerte, hogy a mérkőzés második felét már nem nagyon élvezte ő sem:
„Nick remek játékos, megvan benne a tehetség, hogy a legjobbak közé tartozzon. Egyértelmű, hogy valami nagyon frusztrálta, ami miatt sokkal könnyebb dolgom volt. Az első játszma végén láttam, hogy töri az ütőjét, aztán összeveszett a játékvezetővel. Hallottam, hogy a nézők is beszóltak, de azt nem, hogy mit.”
Kyrgios végül Instagramon számolt be arról, hogy mi volt az, ami felhúzta. Szerinte rasszista beszólásokkal illették a nézőtérről.
„Tudom, hogy nem mindig viselkedek a legszebben a pályán, de nem vagyok hajlandó elviselni a nézők sértegetését. Már egy ideje kénytelen vagyok elviselni, a rasszista beszólásokat és tiszteletlen viselkedésket. Éveken keresztül próbáltam ignorálni ezeket, de idén Indian Wellsben és most Stuttgartban is észrevettem, hogy sokak szerint ez teljesen normális viselkedés. Más sportokban is egyre gyakoribb.
Tudomásul kéne vennie az embereknek, hogy az ő szórakoztatásukra játszunk, akárkinek is drukkolnak. Tudom, hogy nem is gondolnak bele, de ez igen is sokak életét megkeseríti. Remélem – a fiatalok miatt főleg – hogy eljut a döntéshozók fülébe is a dolog és másnak már nem kell emiatt szenvednie.”
Kyrgios a mérkőzés után a sajtó előtt személyesen is panaszkodott: „Mikor fog végre ez megváltozni? Komoly, hogy még mindig rasszista beszólásokat el lehet engedni a nézőtérről büntetlenül? Nem okés, amikor fekete báránynak hívnak, aztán közlik, hogy kussolj és játsz. Ha meg visszaszólok, engem rögtön megbüntetnek…”
Természetesen a tornarendezők is reagáltak egy közleménnyel:
„Mindig is a sokszínűség mellett álltunk, semmilyen kirekesztő viselkedést nem tolerálunk. Sajnálatunkat szeretnénk kifejezni Nick Kyrgios és a csapata részére. A szurkolót illető incidenssel kapcsolatos vizsgálat jelenleg is folyik.”
Forrás:
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés