Mintha csak olajat akart volna önteni a tűzre, Novak Djokovic, miután pozitív koronavírus-tesztet produkált, meglátogatott egy meglehetősen ellentmondásos gurut Bosznia-Hercegovinában, adta hírül a hln.be nevű oldal. Semir Osmanagic megmutatta a világelsőnek a visokói 'piramisokat', melyek, az ő állítása szerint legalábbis pozitívan hatnak a COVID-19-re.


A bosnyák amatőr régész, üzletember szerint ennek a komplexumnak különleges ereje van. Osmanagic azt állítja, hogy ez a képződmény a Föld legnagyobb ember által alkotott piramiscsoportja, azonban neves geológusok azóta ezt az elméletet megcáfolták. Tanulmányukban azt írták, hogy ez egy emberi beavatkozás nélkül létrejött természeti képződmény. A gurut azonban mindez nem zavarja, és ember által létrehozott piramisegyüttesként hirdeti a környező dombokat a turistáknak. 
Ráadásul Osmanagic egy bosnyák tévében folytatott beszélgetés során ennél még tovább is ment. Azt fejtegette, hogy ezeknek a 'piramisoknak' gyógyító hatása van, de nem csak úgy általában, hanem kifejezetten a koronavírusra nézve is. Elmondta, hogy a COVID-19 legnagyobb ellenségei a negatív ionok, melyek kifejezetten magas koncentrációban találhatóak a 'piramisokban'. A 
 megjelent videóban Osmanagic megmutatja Djokovicnak ezt az ún. ionmérőt is.
ATP Rome
Sonego maratoni, félbeszakított meccsen ütötte ki Thiemet
9 ÓRA
A guru azt mondja, egyáltalán nem fél a koronavírustól, mivel kifejezetten erős az immunrendszere annak köszönhetően, hogy rengeteg időt tölt a környező erdőkben. 
Ez a hipotézis tudományosan pont olyan kevéssé bizonyított, mint annak a gyógyító víznek az elmélete, melyet a világelső egy másik guruval vitatott meg nemrégiben. Ebben a beszélgetésben Djokovic egyebek mellett arról is értekezett, hogy a szennyezett vizet az ima, a pozitív gondolatok erejével gyógyító vízzé lehet alakítani. 
"A tudósok bebizonyították, hogy a vízmolekulák reagálnak az érzelmeinkre, reagálnak arra, amit mondunk" - mondta Djokovic.

Novak Djokovic, Semir Osmanagic (kalapban)

Fotó: Eurosport

A világelső a szülei és egy testőr társaságában látogatott el Visokóba. Érdekesség, hogy ez alkalommal, amikor fényképet kértek tőle, úgy döntött, föltesz egy maszkot. Néhány héttel ezelőtt az Adria Touron még sem a maszkviselésnek, sem egyéb biztonsági intézkedéseknek nem látta szükségét. 
A versenyt követően ő, a felesége, néhány edző és számos játékostársa is megfertőződött koronavírussal. Egyesek kiálltak mellette, mások kritizálták őt a torna lebonyolítása miatt, ő maga azonban csak boszorkányüldözésnek nevezte a bírálatáradatot. 
hln.be
ATP Rome
A madridi bajnok lesz Nadal ellenfele a római negyeddöntőben
10 ÓRA
ATP Rome
ATP Róma: Zverev - Nishikori összefoglaló
10 ÓRA