Azt elég nagy bizonyossággal kijelenthetjük, hogy Ion Tiriac nem sorolja magát Serena Williams rajongói közé. A 81 éves román milliárdos, nem mellesleg a madridi salakos tenisztorna jogtulajdonosa néhány évvel ezelőtt a súlya miatt kritizálta a szülés után visszatérő amerikai klasszist, most pedig kijelentette, hogy vissza kellene vonulnia a profi tenisztől.


Tiriac ezúttal egy román televíziós műsorban osztotta meg gondolatait a nézőkkel úgy, hogy abban nem volt sok köszönet. Az üzletember ugyanis kerek-perc kijelentette, hogy Serena Williamsnek rég vissza kellett volna vonulnia. "Ebben az életkorban és a mostani súlyával már nem mozog annyira könnyedén, mint 15 évvel ezelőtt. Serena szenzációs játékos volt. Azonban ha lenne benne egy csekély tisztesség, már visszavonult volna. Ez minden tekintetben igaz" - jelentette ki az interjúban.

Serena Williams a 2015-ös madridi tenisztornán.

Fotó: Eurosport

Tenisz
Udvardynak nem jött össze a tornagyőzelem Jászvásáron
14 ÓRÁJA
Tiriac nem először kritizálta nyilvánosan Williamset. 2018-ban, amikor a 23-szoros Grand Slam-bajnok - kétségtelen, hogy súlyfelesleggel - visszatért a szülést követően a WTA Tourra, a román üzletember arról beszélt, hogy a női tenisznek más típusú egyéniségre van szüksége. "Minden tiszteletem az övé, de Serena Williams már 36 éves és 90 kiló. Szeretnék valaki mást látni, mondjuk egy Steffi Grafhoz hasonló játékost" - magyarázta a profi teniszezők között top 10-ig és páros Grand Slam-győzelemig jutó Tiriac.
Williams abban az évben kihagyta a madridi versenyt, a kritikákra pedig a New York Timesnak adott nyilatkozatában reagált. "Mindig is azt mondtam, hogy az embereknek joguk van a véleményükhöz. Nyilvánvaló, hogy a női tenisz nem csak rólam szól. Ennél valójában sokkal több van benne, de biztosan megígérhetem, hogy beszélni fogok vele, lesz néhány szavam hozzá. Meglehetősen tudatlan és szexista megjegyzés volt ez tőle, de persze az is lehetséges, hogy egy műveletlen emberről van szó" - vágott vissza Serena Williams.
A 23-szoros GS-győztes a pályán is bizonyította, hogy nincs sok alapja a visszavonulását követelő véleményeknek. GS-győzelmei számát ugyan nem tudta gyarapítani, de Wimbledonban és a US Openen is lejátszott két-két döntőt, ami több, mint amit rajta kívül bárki elmondhat magáról a női mezőnyben. Az amerikai klasszis 2020-ban is versenyképesnek bizonyult: New Yorkban elődöntőt játszott és csak nagy küzdelemben kapott ki Victoria Azarenkától. Jelenleg egyébként a 11. helyen áll a WTA ranglistáján.
Williams egyelőre nem reagált Tiriac legújabb kirohanására, férje, a Reddit-alapító Alexis Ohanian ellenben a közösségi oldalán több posztot is közzétett. "Nyugodtan kijelenthetjük, hogy senkit nem érdekel, mit gondol Ion Tiriac" - írta a portugál teniszszakíró, José Morgado posztja alatt. Egy későbbi válaszában pedig arra is rámutatott, Tiriac teniszkarrierje nem hasonlítható össze Williamsével. "Rá kellett gugliznom. Kiderült, hogy a három éves lányomnak több Grand Slam-győzelme van, mint ennek a [bohócnak]" - írta.
via Eurosport
Abierto de Tenis Mifel
Medvedev győzött a Los Cabos-i döntőben - összefoglaló
16 ÓRÁJA
Citi Open
Kyrgios is döntős Washingtonban - három év után ismét bajnok lehet a wimbledoni finalista
19 ÓRÁJA