Nézőrekordot döntött Roger Federer és Rafael Nadal jótékonysági teniszmérkőzése Fokvárosban.


A sportág két legeredményesebb férfi játékosának összecsapását – ahogy azt a helyszínen bejelentették – 51 954 néző tekintette meg pénteken a Fokváros Stadionban, amely a 2010-es labdarúgó-vb egyik elődöntőjének helyszíne volt.
A sportág korábbi nézőrekordja Federer és Zverev bemutató mérkőzésén született novemberben Mexikóvárosban, ahol 42 517 szurkoló látogatott ki a világ második legnagyobb bikaviadal-arénájában rendezett összecsapásra.
ATP Halle
Már a nyitókörben búcsúzott az első kiemelt
20 PERCE
A fokvárosi gálán - amelynek felvezető páros meccsén Bill Gates milliárdos üzletember is pályára lépett - a két szupersztár találkozóját Federer 6:4, 3:6, 6:3-ra nyerte meg.
A mobil keménypálya borításáról a magyar Rebound Sports nevű cég gondoskodott, a festés Budapesten készült salakszínben - utalva Nadal kedvenc borítására -, majd a játéktér vízi úton került Dél-Afrikába.
A Meccs Afrikáért elnevezésű gálán Federer már hatodszor gyűjtött pénzt a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásával foglalkozó alapítványa számára, korábban háromszor Zürich, kétszer pedig az Egyesült Államok volt a helyszín.
MTI
ATP Halle
A nyitókörben búcsúzott az első kiemelt Hallee-ban
26 PERCE
ATP Halle
ATP Halle: Monfils vs Harris mérkőzés összefoglaló
EGY ÓRÁJA