Az amerikai nyílt teniszbajnokság szervezői még mindig nem tudnak biztosat afelől, hogy elrajtol-e augusztus 31-én a Grand Slam-torna.


A nagy horderejű bejelentésre elvileg szerdán (ma) került volna sor, de a férfi tornákat lebonyolító ATP vezetőségi tagja, Herwig Straka szerint a New York-i rendezőknek még időre van szükségük a koronavírus-járvány alakulása miatt.
"Mindent megtesznek, de még nincsenek abban a helyzetben, hogy meghozzák a döntést. Még öt-tíz napot várnunk kell" - jelentette ki az osztrák üzletember, aki egyben az októberi, bécsi torna igazgatója. Utóbbi eseményről azt mondta: "Tegnap közölték, hogy elmarad a párhuzamosan zajló bázeli verseny, így vélhetően a szokásosnál is erősebb mezőnnyel számolhatunk. Roger Federer is eljöhetne, de ő sajnos sérült."
ATP Rome
Álomdöntő Rómában: jön az első idei Djokovic-Nadal!
4 ÓRA
Straka szerint ha megrendezik a US Opent, akkor szűkebb lesz az őszi versenynaptár, törlés esetén viszont több kisebb tornára kerülhet sor szeptembertől.

075_nacion-notitle200331_npa7M.jpg

Fotó: Eurosport

Az ATP és a WTA június közepén bejelentette, hogy augusztus 3-án a női, augusztus 14-én pedig a férfi nemzetközi teniszélet is újraindul, de mivel Kínában minden nemzetközi sportrendezvényt lemondtak az idei évre, hat WTA- és négy ATP-tornát már törölni kellett.
MTI
ATP Rome
Nadal az első döntős Rómában
5 ÓRA
Tenisz
Federer és Fucsovics genfi meccsei élőben, magyar kommentárral az Eurosport Playeren!
9 ÓRA