Daniil Medvedev egy már tét nélküli találkozón, 6:3, 6:3 arányban verte Diego Schwartzmant az ATP-világbajnokság utolsó csoportmérkőzésén. Veretlenül készülhet tehát a szombati Rafael Nadal elleni elődöntőre.


Mivel péntek estére már minden igazán lényeges dolog eldőlt, a Medvedev-Schwartzman meccs előtt maximum az lehetett a kérdés, hogy az orosz mennyire veszi azt komolyan. Vagy, hogy mennyire akar rápihenni a Nadal elleni elődöntőre. Mert abban, hogy az argentin küzdeni fog körömszakadtáig, teljes mértékben biztosak lehettünk. 
Az egymás elleni mérleg egyértelműen Medvedev mellett szólt. Eddig négyszer játszottak egymás ellen, és mindannyiszor az orosz győzött, ráadásul Schwartzman eddig mindössze egy szettet tudott elvenni a US Open tavalyi döntősétől. Fedett kemény pályán kétszer mérkőztek, legutóbb két héttel ezelőtt a Párizs Mastersen, ahol az argentinnek mindössze négy gémre futotta az erejéből.
Tenisz
Serena úgy érzi, összerakja a gyilkos ütéseit a Garros rajtjáig
EGY PERC
A meccs úgy indult, ahogy azt várhattuk. Fizikai adottságukból és játékstílusukból adódóan Medvedev volt az agresszívebb, ő ütött több nyerőt, de ő is rontott többet. Viszonylag hosszú pontokat játszottak, ami a mai meccset és a holnapi elődöntőt figyelembe véve sem kedvezett az orosznak. Nem meglepő, hogy úgy döntött, többet jön fel a hálóhoz, ami a harmadik gémben hozzá is segítette egy brékhez. 
Djokovic bejutott az elődöntőbe a vb-n | Eurosport
Novak Djokoviccsal teljessé vált az év végi ATP-világbajnokság elődöntője. A világelső ki-ki mérkőzésen győzte le Alexander Zverevet, és jutott tovább csoportjából. A legjobb négy között Dominic Thiemmel találkozik. A világelső Novak Djokovic és a torna 2018-as bajnoka, Alexander Zverev csaptak össze egymással az utolsó elődöntős helyért.
Innentől Medvedev csak a saját adogatására koncentrált, egészen a kilencedik játékig, amelyikben zseniális ritörnjeinek is köszönhetően ismét elvette Schwartzman adogatását. Ezzel 6:3 arányban behúzta az első szettet. 
Mivel Schwartzmannak nem volt igazán fegyvere Medvedev ellen, nehéz volt látni, hogyan fordíthatná meg a mérkőzést. Az orosz továbbra is kiválóan fogadott, és 2:1-nél lebrékelte ellenfelét. A következő gémben az argentin ugyan Medvedev hibáit kihasználva eljutott bréklabdákig, azonban ezeket nem tudta értékesíteni, így hamarosan 4:1-et mutatott az eredményjelző. 
A mérkőzés hátralévő részében is Medvedev dominált. Szaladt a kezében az ütő, rendkívül lazán játszott, akkora fölényben volt, hogy a hibák miatt sem kellett, hogy különösebben zavartassa magát. Könnyedén zárta le a mérkőzést, ami azt jelenti, hogy ő jutott egyedüliként száz százalékos teljesítménnyel a legjobb négy közé.
Medvedev 30 nyerőt szórt, melyek mellé ütött 19 hibát is. Schwartzman pedig úgy zárt 13/8-as nyerő/hiba mutatóval, hogy közben szemernyi esélye sem volt a mérkőzésen.

Daniil Medvedev

Fotó: Eurosport

"Jól játszottam az előző mérkőzéseken is, úgyhogy rendkívül magabiztosan állhatok most itt"  - mondta Medvedev  a mérkőzést követően. "De természetesen örülök, hogy ma is győzni tudtam. Ahogy Djokovic ellen, Nadal ellen is szeretek játszani, várom már a mérkőzést."
Szombaton Novak Djokovic és Dominic Thiem vívják a délutáni elődöntőt, míg este Rafael NadalDaniil Medvedevvel mérkőzik majd. Mindkét összecsapást élőben közvetítjük az Eurosport 2-n.
ATP Rome
Sonego maratoni, félbeszakított meccsen ütötte ki Thiemet
10 ÓRA
ATP Rome
A madridi bajnok lesz Nadal ellenfele a római negyeddöntőben
11 ÓRA