Rafael Nadal a jövő héten biztosan részt vesz a bázeli 500-as tornán - hogy az azt követő hetek mit hoznak, egyelőre kérdéses.
Mint ismert, a korábbi világelső spanyolnál még a sanghaji torna előtt állapítottak meg kezdődő vakbélgyulladást (gyorsan ki is kapott Kínában az első körben Feliciano Lópeztől), ám Rafa eddig nem műttette meg magát, mivel nem szeretné kihagyni az év utolsó három hetét.
Nadal tervezett versenynaptárában a jövő heti, bázeli torna után a párizsi Mesterverseny, valamint az év végi világbajnokság szerepel - jól tudjuk, ez utóbbit még soha nem sikerült megnyernie (mint ahogy egyébként a Bercyben sem emelhette fel még egyszer sem a végső győztesnek járó trófeát).
ATP Geneva
Fucsovics az ellenfél sérülése, Babosék az eső miatt nem játszottak
4 ÓRA
"Rafa Bázelben biztosan pályára lép, és attól függően, hogy érzi magát, illetve mit mondanak az orvosok az állapotára, eldöntjük, hogy a következő hetekben mi lesz a programja, a versenyek, vagy a műtét. De hangsúlyozzuk, ezt csak a svájci verseny után határozzuk meg" - áll a Nadal-stáb hivatalos közleményében, arra reagálva, hogy egyes spanyol médiumok már tényként kürtölték világgá, a spanyol még a vb előtt kés alá fekszik.
A kérdés, hogy miért nem fekszik azonnal kés alá, készülvén ezzel már inkább a 2015-ös Ausztrál Openre, kicsit több annál, mint a presztízs: Rafa a hírek szerint tavaly három éves szerződést írt alá a bázeli torna szervezőivel arról, hogy három évig részt vesz a versenyen. Tavaly sérülés miatt kénytelen volt visszalépni, így aztán egyáltalán nem biztos, hogy - Roger Federer ide vagy oda - ugyanezt a mutatványt idén is jó szemmel néznék Svájcban...
ATP Geneva
Nagy skalpot gyűjtött be a szabadkártyás tinédzser
5 ÓRA
ATP Geneva
Sorsdöntő két hónap elé néz a Genfben visszatérő Roger Federer
8 ÓRA