Monte Carlo Tennis Masters

Fotó: Eurosport

Hát őszintén szólva én nem nagyon emlékszem hasonlóra, mint ami a hétvége három döntőjében történt.  Finoman szólva is, sima kis víkend volt.
Az, hogy Zvonareva a maga három megnyert játékával a vesztesek között csúcstartó, az hogy Verda, aki 1 óra 25 percig bírta, volt az egyetlen, aki legalább húzta egy órán át, az hogy a három vesztes összesen nyert egy szettre való játékot, az azt hiszem példa nélküli.
Roland-Garros
Mahut/Herbert - Bublik/Golubev - Roland-Garros
11 ÓRÁJA
Jó-jó, mind a három győztes nagyon jól játszott a hírek szerint, Stosur tényleg lenyűgöző mutatóit már meg is írtam a Twitteren, de ettől még azért azt hiszem, hogy ezen a hétvégén igen drágán mérték a jegyeket, már persze ha kizárólag az $/perc mutatót tekintjük.
Sőt ha visszatekintünk az elődöntőkig, akkor talán még  döbbenetesebb számokat láthatunk. A három torna utolsó kilenc meccsén, összesen egy volt három szettes. Dulgheru vett el egy játszmát Vincitől. Ezen kívül akadt még egy tie break a Stosur - Hantuchova meccsen, oszt jónapot. Ha ezeket a szetteket is beleszámoljuk, akkor is mindössze 39 játékot nyert a vesztes. Kilenc meccsen. Ez 4,3-as átlagot jelent, ami ugye alig jobb egy 6/2 6/2 -nél.
És ennek a 39 játéknak a harmadát Dulgheru és Hantu két szettben gereblyézte össze. Jó tudom, Caro feladta a maga meccsét, ami szintén hozzátartozik a szikár tényekhez. Meg még az hogy Rafa 14 játékot veszített egész héten, a harmadát Ferrer ellen, ami egyéni csúcs. A korábbi rekord 18 volt, tavalyról Barcelonából, de ott csak négy meccset kellett nyernie.
Hát ennyi, bölcsészektől elnézést.
Roland-Garros
Hazai győzelem férfi párosban, a sírból hoztaák vissza a döntőt a franciák
11 ÓRÁJA
Roland-Garros
A férfi döntő elhozhatja az idei Roland Garros gáláját
12 ÓRÁJA