monfils

Fotó: Eurosport

Ez a hét a számok jegyében telt, úgyhogy:
Ha Monofils holnap nyer, pontokban éppen beéri Söderlinget, de mégis csak a 10. helyen zárja az évet, mivel a svéd a Grand Slameken jobban szerepelt. Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy Söderling marad az első számú tartalék Londonra, Monfils csak második lehet. Mármint tartalék. Ez ugye azért is érdekes mert nagyon könnyen lehet, hogy az első számú pályára is lép, amennyiben Roddick nem indul.
Tenisz
Iga Swiatek szerint Grand Slam és olimpia terén is Párizs a nyerő
8 ÓRA
Márpedig erre akad esély bőven. Ha Monfils kikap, akkor Tsongát sem előzi meg, tehát csak valami senki által nem kívánt, visszalépésözön esetén játszhatna a VB-n.
Ha Monfils kikap, akkor ugye Nole nyer.
Amennyiben az ezen a héten megszerzett pontok hozzáadódnának a mostaniakhoz, akkor akár még második is lehetne a világranglistán, Rafát megelőzve, de nem fognak hozzáadódni. A tavalyi vb-n szerzett pontok ugyanis hétfőn kiesnek a szabályok szerint. Így aztán nem lesz olyan időpillanat, amikor a tavalyi világbajnoki pontok egyszerre számítanának valamennyi idei 1000-es versennyel, ami lehet, hogy picit igazságtalan, vagy logikátlan, de ez a szabály.
Nolénak ez a második hely valahogy nem akar sehogyan sem összejönni.
London után csak akkor léphet előre, ha holnap nyer, meg a vb-n is, Rafa pedig valamennyi jövő heti meccsét bukja. (Esetleg veretlenül világbajnok és Rafa csak egy meccset nyer). Erre pedig Nadal itteni formáját látva nincs sok sansz.
Rafa akkor előzheti meg Rogert, és lehet év végi világelső, ha veretlenül világbajnok, és nem Federert veri a döntőben. Ha Rafa nem döntős, vagy Rog megnyeri mindhárom csoportmeccsét, akkor marad Federer az élen.
Tenisz
A nyár közepéig már megvan Babos párospartnere
11 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Fognini – Krajinović összefoglaló
12 ÓRA