David Ferrer alig fél év után távozott Alexander Zverev stábjából, derült ki a német teniszező csütörtöki Instagram-posztjából. A döntést a 38 éves spanyol hozta meg, miután úgy érezte, túl korán jött el az a lehetőség a pályafutásában és több időt szeretne a családjával tölteni. Ferrer lépésében az is szerepet játszhatott, hogy tavaly a barcelonai 500-as versenyigazgatója lett.


Csütörtök este Alexander Zverev az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében méltatta a spanyol szakembert, amelyből egyértelműen kiderült, hogy innentől külön utakon folytatják. "Szeretnék köszönetet mondani Davidnak az együtt töltött hónapokért. A legjobbakat kívánom neki a jövőben. Szeretném megköszönni David családjának is a lehetőséget, hogy ennyi időt tölthettünk együtt ezekben a nehéz időkben. Nagyon tisztelem David tenisszel és edzősködéssel kapcsolatos módszereit" - írta Zverev.
Australian Open
Befut az ausztrál expressz, vagy az amerikai gyorsvonat lesz a nyerő az AusOpen női döntőjében?
23 PERCE
Az okokról már Ferrer nyilatkozott, akit a puntodebreak.com ért el. A spanyol elárulta, hogy a döntést ő hozta meg, és már decemberben elmondta Zverevnek, hogy a következő idényben már nem számíthat a segítségére. "Idény végén hoztam meg a döntést. Beszéltem Saschával, és elmondtam neki, hogy nem szeretném folytatni" - nyilatkozta Ferrer, gyorsan leszögezve, nem személyes konfliktus áll a döntés mögött. "Minden rendben. Igazából nagyon hálás vagyok a lehetőségért, jól kijöttünk egymással, de ennek most nincs itt az ideje."
Ferrer elsősorban a családja miatt lépett vissza az edzői szereptől. "Természetesen a családom mindenek felett áll. Rájuk szeretnék elsősorban koncentrálni. Azt gondoltuk, hogy megfelelő az időzítés, de a végén kiderült, hogy nem volt az" - fogalmazott a spanyol. Döntésében az is szerepet játszott, hogy a koronavírus-járvány az egész világot felforgatta, tavaly ráadásul egy másik munkát is elvállalt: ő lett a barcelonai 500-as verseny igazgatója. "Ami nagyon sok időt visz el" - tette hozzá.
Az egykori világranglista-3. spanyol álláspontja érthető, azonban a bejelentés így is váratlan volt. Ferrer jó hatással volt Zverev játékára, aki karrierje eddigi legnagyobb sikerét, a 2020-as US Open-döntőt már a spanyol segítségével érte el. (Igaz, Ferrer nem volt ott vele a helyszínen.) Ráadásul az a nyilatkozatokból is kiderült, hogy hamar megtalálták a közös hangot. "Remekül kijövünk. Most már egy csapatot alkotunk" - mondta augusztus elején Ferrerrel kapcsolatban Zverev.
23 éves kora ellenére a német teniszező jó pár edzőt elfogyasztott már karrierje során. Először Juan Carlos Ferreróval dolgozott, de a páros nem igazán működött, pár hónap után külön is váltak. Ezt követően az az Ivan Lendl csatlakozott Zverevhez, aki Grand Slam-bajnokot faragott Andy Murray-ből, ám a némettel már nem volt ennyire eredményes az amerikai. Zverev edzéseit innentől ismét egyedül irányítja az édesapja, és egyelőre arról nincsenek hírek, tervezik-e újra kibővíteni a stábot.    
Australian Open
Chris Evert – „Fogadnék is rá, hogy Ash Bartynak meglesz a karrier Grand Slam” – Legends’ Voice
EGY ÓRÁJA
Australian Open
Még mindig nem kerek a történet Djokovic időutazó PCR-tesztjei körül
4 ÓRÁJA