Köves Gábor, a magyar Davis Kupa-válogatott szövetségi kapitánya a világranglista legjobb 30 teniszezője közé várja Fucsovics Mártont, aki vasárnap kikapott a rotterdami döntőben a nyolcadik helyen álló orosz Andrey Rublev-tól.

A magyar játékos sikerével 13 pozíciót javított, így már 46. helyre jött fel az ATP-rangsorban.
Fucsovics 13 helyet javított, Djokovic csúcsot döntött | Eurosport
A rotterdami tornán vasárnap döntős Fucsovics Márton 13 helyet javítva a 46. pozícióba jött fel a férfi teniszezők világranglistáján, amelynek élén immár rekordot jelentő 311. hetét kezdi a szerb Novak Djokovic. A magyar éljátékos ugyan elvesztette a finálét a nyolcadik helyen álló orosz Andrey Rublevvel szemben, de remek szereplésével 300 pontot gyűjtött.
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
9 ÓRÁJA
"A döntőn kívül az első fordulós mérkőzése volt a legnehezebb Opelka ellen, aki óriásit adogat, és kiszámíthatatlan hátulról. Nagyon tetszett, hogy minden meccsen nyugodtan és taktikusan játszott, aminek meg is lett az eredménye. Annyi bizonyos, hogy a hat meccs sokat kivett belőle a döntő előtt" - elemezte a múlt heti történéseket Köves Gábor
"Marcinak fekszik a fedett pálya és a viszonylag gyors borítás, ő ilyen körülmények között tudja magából kihozni a legjobbat. Ha a második vagy harmadik fordulóban találkozik Rublev-val, szerintem ugyanúgy megverte volna, mint a többieket. Nem mindegy, hogy kivel mikor kerül szembe az ember, a döntőben nem tudta azt kihozni magából, amit a korábbi mérkőzéseken, mert nem volt annyira friss".
A kapitány kifejtette, Rublev félt a nyíregyházi teniszezőtől, és tisztelte őt amiatt, hogy a korábbi három meccsükből kétszer kikapott tőle. A folytatásról szólva Köves Gábor kifejtette:
"Dohában már kedden játszania kell Marcinak, elég peches abból a szempontból, hogy Katarban vasárnap helyett szombati döntő lesz, ami megszokott a Közel-Keleten. Azért sem könnyű a helyzete, mert a múlt héten fedett pályán játszott egy fárasztó versenyt, kedden pedig már Dusan Lajoviccsal csap össze, így egy beütésen kívül nem lesz ideje a felkészülésre, ráadásul szabad téren folytatja. Ez szerintem egy bónuszhét lesz neki, ha önbizalommal játszik, akkor nyerhet mérkőzéseket, de a dohai torna inkább a következő heti dubaji nagyobb versenynek lesz a felvezetése".
A távolabbi jövőről szólva Köves Gábor leszögezte:
"A járvány miatt átalakították a világranglista pontszámítását, de Marcinál az eredményei alapján eleve csak idő kérdése, hogy mikor lesz a top 30-ban. Ezt a játékával már bebizonyította".
Tenisz
Nadal válaszolt az őt érintő GOAT-kérdésre, de neki fontosabb, hogy jó emlékeket őrizzenek róla
10 ÓRÁJA
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
TEGNAP - 20:17