Amikor Caroline Wozniacki tavasszal kitalálta, hogy ha már úgysem lesz ősszel esküvője, akkor lefutja a New York Maratont november 2-án, édesapja csak ennyit mondott: őrült vagy.
De Caroline sosem szégyellt futni. Volt idő, amikor világelső lett azzal, hogy egyszerűen minden labdára odaért és mindent képes volt visszaadni. Persze azóta cizellálódott már valamelyest a játéka, tud ő támadni és röptézni is, ha kell. De futni, azt nagyon tud. És egyre jobban tud.
Maria Sharapovát lefutotta már a US Openen is, most pedig annak (is) köszönheti első idei győzelmét a világbajnokságon, hogy egyszerűen tovább bírta a szusszal, mint Sharapova.
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo : Rublev vs Nadal összefoglaló
12 ÓRA
A két szőkeség 2 óra 36 percen át pepecselt az első két játszmával (mindkettőről tie-break döntött), így a szingapúri közönség extázisban szurkolva várta a döntő szettet, melyet Wozniacki vitt el 6/2-vel. A 3 óra 13 perces mérkőzés a vébék történetének harmadik leghosszabb találkozója volt.
És csak azért nem csoportelső a Fehér négyesben, mert Radwanska két szettben verte Kvitovát.
Wozniacki a mérkőzés után elmondta: "A sok-sok futás és edzés után most úgy érzem, bármeddig képes vagyok futni egy meccsen. A harmadik szettben folyton arra gondoltam, hogy ha most elfáradok, akkor hogyan fogom lefutni a maratont? És nem fáradtam el, futottam tovább. Ráadásul úgy éreztem, hogy maradt még bennem erő."
Mindezt Sharapova is megerősítette: "Nem titok, mindig is ő volt az egyik legnagyobb fizikai kihívást jelentő ellenfél. Minden labdát visszaad, mindig ütnöd kell egy extrát ellene. Most még jobban csinálja ezt, még erősebb lett, még többet fejlődött. Amikor védekezik, még keményebben teszi, és nem csak egyszerűen odaér és beleüti a labdát a levegőbe, hanem van ideje rátenni még egy kicsit. Egyszerűen bárhonnan vissza tud állni pozícióba."
Wozniacki azért hozzáteszi: teniszezni és maratonra készülni nem egyszerű. Bár kétségtelenül erősebb lett, az állóképessége pedig nem ismer határokat, de azt tanácsolja, ezzel ne nagyon próbálkozzon más. "Azt hiszem, nem ajánlom ezt más játékosoknak. Nekem segített sok mindenben, de nem tudnám minden évben megcsinálni. Maratonra készülni és közben ennyit edzeni nem könnyű. Én is egyszer csinálom végig, aztán amíg játszom, többet biztosan nem. Ugyanakkor látom, hogy a sok futóedzéstől remek erőnlétem lett. Ám ezt évről évre lehetetlen végigcsinálni."
Sharapova legyőzésével Wozniacki alighanem befutotta magát az elődöntőbe, legalábbis papírforma szerint.
Márpedig ez esetben két sűrű hétvége várna Caróra.
Meg sok-sok kilométer.
Tenisz
Bombameglepetésre kiesett Nadal Monte-Carlóban
12 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo : összefoglaló Evans V Goffin
16 ÓRA