serena23

Fotó: Eurosport

Tekintve, hogy Serena nem tegnap kezdte a teniszt, hiszen már több mint egy évtizede a pályán van, ha csak azt írnánk, hogy ma játszotta élete leghosszabb mérkőzését, már önmagában az is nagy jelentőséggel bírna. Annál is inkább, mivel mindössze hétfő van, amiből nyilvánvaló, hogy az első mérkőzését játszotta a tornán, és így nem egy világsztár késztette hatalmas erőfeszítésre, még csak nem is egy mindent visszalapátoló vérbeli salakos menő, hanem az a Vera Dushevina, aki mindössze 42. a világranglistán, és aki Serenához hasonlóan nem ezen a borításon éri el legszebb eredményeit. Már persze ha feltételezzük, hogy egyáltalán vannak legszebb eredményei.
Őszintén szólva, nem nagyon emlékszem olyan női meccsre, pláne nem salakon, ahol mind a három játszma rövidítésben dőlt volna el. A világelső bukta az első tie breaket, annak ellenére, hogy kezdetben breakelőnyben volt, és ő jutott először szettlabdához. Aztán megnyerte a másodikat, annak ellenére, hogy Dushevinának meccslabdája is volt. A döntő szett elején aztán ismét Serena került előnybe, de az orosz visszajött, mire 3/2-nél ápolást kért az amerikai. Jó tíz percet állt a játék, és úgy tűnt a szünet taktikai fegyvernek sem utolsó, mert Vera elbukta a szerváját 40/15-ről és 5/2-nél úgy tűnt ezzel a meccset is.
Tenisz
Meglepő fordulatot vehet a tenisztehetség doppingügye
4 ÓRA
Nem bukta. Vagy legalábbis nem ezzel. Serena némiképp érthetetlenül, elkezdte siettetni a labdameneteket, így aztán amikor a meccsért adogatott, még labdamenetet sem nyert, amitől egy picikét megzavarodott. A mindent eldöntő breakerben 0/4-el indult, és aligha lett volna bárki rajta kívül a földön, aki innen feláll. Ő viszont nyert hat labdát zsinórban, és meglett volna a hetedik is, ha nem ront el egy égbe kiáltó ziccert a hálónál.
De elrontotta.
Majd ütött egy ászt.
3 óra és 26 perc játék után.
Nem hiszem, hogy bárki más képes lett volna rá.
ATP Rome
Barty megsérült, Djokovicék meccsét halasztják
5 ÓRA
Roland-Garros
Lesznek nézők a Roland Garroson, a játékosokra szigorú szabályok vonatkoznak
10 ÓRA