Könnyekre szerintem senki sem számított. Marat nem a szívhez szóló, hallgatóságot ríkató búcsúbeszédek nagymestere. Sokat gondolkodtam, hogy milyen is lesz majd, amikor utoljára veszít és befejezi, őszintén szólva hasonlóra számítottam. Bár azért az utolsó teniszpályán elhangzott mondata - miszerint is nem mondja meg, hova mennek az este, mert sok nős ember is velük tart majd - szóval az mindent vitt.
Marat Szafin, ha kizárólag csak a teniszpályán elért sikereket tekintjük, vihette volna többre is. Értsd: nyerhetett volna több Grand Slamet, vagy egyáltalán több tornát, kereshetett volna még több pénzt, vezethette volna hosszabb ideig a világranglistát.Több volt a kezében, lábában, fejében.
Mégis azt hiszem ritkán láthatóan teljes karrier az övé.
Tokyo 2020
„Ha meghalok, vállalod érte a felelősséget?” – kérdezte, majd továbbjutott
15 ÓRÁJA
Hiszen pontosan annyit ért el, amennyit akart.
És ennél aligha van fontosabb.
Lehet, ha nagyságrendekkel többet melózik, vagy egyszerűen csak jobb korban születik, akkor a karrier GS is összejött volna, noha füvön világéletében rühellt játszani. De Maratot ezek a dolgok nem igazán hozták lázba. Nem igazán érdekelték a rekordok, a statisztikák, meg hasonlók.
Élni szeretett, és szeret még mindig, nagyon.
És ha valakinek van affinitása az ilyen dolgokhoz, ezért is kedvelhette nagyon. Elérte azt, amit mindenki szeretne elérni ebben az életben. A tökéletes elégedettséget, boldogságot.
Minden pillanatban.
Még akkor is, amikor éppen rommá zúzta az ütőjét.

Par2889563

Fotó: Eurosport

Tokyo 2020 men
Tsitsipasnak ennyi volt az olimpia - összefoglaló
20 ÓRÁJA
Tokyo 2020 men
Djokovic már a negyeddöntőben - videó
EGY NAPJA