Holnap népszavaznak a skótok arról, hogy maradnak-e tagjai Nagy Britanniának, avagy sem.
300 esztendő után lehet vége az angolokkal kötött Uniónak, ha az igenek kerülnek többségbe, és bár aligha az a legfontosabb kérdés pillanatnyilag, hogy milyen hatásai lehetnek a különválásnak a sportra, de azért talán van értelme eljátszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha.  Meg, hogy mi lett volna ha. Ha esetleg korábban döntenek így.
Nem merészkednék olyan távlatokba, hogy egy esetleges skót függetlenség felerősítené Katalónia hasonló törekvéseit (többek között), és akkor mi lenne mondjuk a Barcelonával, nem, ilyenekre most (még) ne gondoljunk. Gondoljunk csak arra, hogyha ezt a referendumot nem 2014-ben tartanák, hanem már megtartották volna 2011-ben, akkor az igenek többsége esetén Nagy Britanniának nemhogy wimbledoni bajnoka, de Grand Slam győztese sem lenne.
Tenisz
Meglepő fordulatot vehet a tenisztehetség doppingügye
3 ÓRA
A híres "after 77 fu..ing years" kezdetű mondat egyszerűen nem létezne. Andy Murray Skóciának szerzett volna olimpiai aranyérmet.
Mint ahogy Sir Chris Hoy is, aki kettőt nyert kerékpárban.
Mi ez az utóbbi ahhoz képest, hogy Murrayt pillanatnyilag a brit Davis Kupa csapatból készülnek kinépszavazni, egyszersmind egyébként azt hiszem ezzel Nagy-Britanniát is a Világcsoportból.
Skóciának egyetlen olimpiai érme van önálló nemzetként, még 1908-ben nyerték gyeplabdában, mert akkor indulhattak még önálló államként. Manapság már csak az Egyesült Királyságnak van olimpiai bizottsága, egyszersmind a skótok, walesiek, északírek csak a Királyságnak szerezhetnek olimpiai érmeket. Nem volt ez mindig így - amikor 1924-ben a curling válogatottjuk aranyérmes lett, akkor azt a Royal Caledonian Curling Club színeiben tette, de Rhona Martinék 2002-ben természetesen Nagy-Britanniának szállították az aranyat.
Nagy általánosságban megállapítható, hogy a legnagyobb érvágást a sport terén Nagy-Britannia azokban a sportágakban szenvedné el, melyek skót gyökerekkel rendelkeznek. A curling is ilyen, a köveket a mai napig csak egy skót bányában bányásszák, mint ahogyan a golf is az. Furcsa mód, a sportág szent helye kerülhet egy új országba, hiszen az Old Course St. Andrewsban, az olyan a golfban, mint Wimbledon a teniszben vagy a Wembley a labdarúgásban.
Gyanítom, az egyik legfájdalmasabb vesztesége lenne a brit sportnak.
Biztosan fájdalmasabb, mint hogy Colin Montgomerie utódai majd Skóciának gyűjtögetik a babérokat.
Pillanatnyilag úgy fest egyébként, hogy érdemesebb azon gondolkodni, mi lett volna akkor, ha Skócia mindig önálló, mintsem azon, hogy kik hagyhatják el a brit csapatot. Ha Skócia önálló lett volna, akkor a britek első olimpiai aranyérmét nem Launceston Elliot nyeri, akkor a Tűzszekereket egy skótról írják (Eric Liddell), akkor egy skót nyeri a 100 métert Moszkvában (Allan Wells).
Skót egyébként Jackie Stewart is, de róla ezt mindenki tudja hiszen repülő skót becenévvel szerzett három Forma 1-es világbajnoki címet, mint ahogyan skót David Coulthard is. Illetve szegény Colin McRae is az volt, ha már a technikai sportoknál tartunk.
És ne feledkezzünk el a sznúkeristákról sem. Hiszen az elmúlt évtizedek legnagyobbjai között három skót világbajnok is található.
Stephen Hendy, John Higgins, és Graeme Dott.
ATP Rome
Barty megsérült, Djokovicék meccsét halasztják
4 ÓRA
Roland-Garros
Lesznek nézők a Roland Garroson, a játékosokra szigorú szabályok vonatkoznak
9 ÓRA