Alexander Bublik megtalálta az örömöt a teniszpályán is.

Különc, de a maga sajátos stílusával is szerethető teniszező, aki a tehetsége alapján még sokkal többre is vihetné - ő Alexander Bublik. Vagy már elavult lenne ez a jellemzés? Aggódniuk azért nem kell azoknak, akik szeretik a kazah játékos furcsaságait, még ma is bármikor kapható valamilyen őrültségre, mondjuk arra, hogy kibontsa a mérkőzésvezető cipőjét. Mert miért ne, ugye.
Moselle Open
Szem nem marad szárazon: Bublik az ütő nyelével akart pontot ütni egy ATP-döntőben - videó
25/09/2022 - 16:30
Az utóbbi hetekben, hónapokban azonban sikerült a flúgot egészséges keretek közé szorítani, és – szigorúan önmagához képest – nagyobb figyelmet fordítani a teniszre. Ennek eredménye, hogy idén már három döntőt játszhatott (ami karriercsúcs), Montpellier-ben ráadásul sikerült is megnyernie a versenyt. Bublik szerint mindez nem a véletlen műve: sokkal jobban érzi magát a pályán.
Ez utóbbi lényeges elem, néhány évvel ezelőtt még őszintén beszélt arról, hogy egyáltalán nem izgatja a tenisz, és csak azért játszik, mert ezen a szinten egészen szép pénzt lehet vele zsebre tenni. Mára azonban teljesen megváltozott a tenisszel kapcsolatos viszonya, ráébredt, hogy tulajdonképpen sikerült megvalósítania azt, amiről gyerekként is álmodozott.
Amikor azt mondtam, hogy a pénzért teniszezek, nem vicceltem. Akkoriban tényleg nem élveztem, amit csináltam.
- mondta egy interjúban.
„Ennek azonban már három éve, és azóta sok minden megváltozott. Ma már nagyon is élvezem a teniszt, mert rájöttem, hogy most pont azt csinálom, amit gyerekként is akartam. Kicsiként a tükör előtt állva Rafael Nadalnak vagy Roger Federernek öltöztem, és arról álmodoztam, hogy stadionokban teniszezhetek.”
Bublik ma már nem feltétlenül beszélne így a munkájáról, ugyanakkor azt is hozzátette, nem csak ő hibázott, de szerinte a média is túlságosan nagy ügyet csinált a nyilatkozatból. „Amikor ez az egész pénzért való teniszezés túlságosan nagy lett, azt gondoltam, ez így nem egészen stimmel, mert gyerekként arról álmodoztam, hogy emberek ezrei előtt játszhassak.”
A 25 éves teniszező azért most sem sorolható a legkeményebben dolgozó játékosok közé, amit ő is elismert. „Még mindig vannak olyanok, akik megkérdezik, hogy van-e edzőm, vagy erőnléti edzőm. És meglepődnek. Velem is előfordul, de lassacskán belőlem is lehet olyan profi, mint amilyen a sportág néhány nagyobb alakja.”
Forrás: Tennisnet
Moselle Open
Sonego harmadik trófeáját gyűjtötte be Metzben
25/09/2022 - 15:22
Newport
Végigkáromkodta a meccset, majd jól oda is szúrt a hazai közönség előtt szereplő riválisának
18/07/2022 - 18:47