Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gálfi a nyitókörben búcsúzott Hertogenbosch-ban

Eurosport Magyarország

Publikálva 12/06/2023 - 21:22 GMT+2

Gálfi Dalma számára a nyitókör jelentette a végállomást a 259 ezer dollár (88,5 millió forint) összdíjazású füvespályás női tenisztornán a hollandiai 's-Hertogenbosch városában.

Gálfi Dalma

Fotó: AFP

A világranglistán 98. helyen álló magyar teniszező Emina Bektas (186.) ellen lépett pályára a 16 közé jutásért.
A találkozó az eredetileg tervezetthez képest bő két és fél órával később kezdődött, miután az 1-es számú pályán előtte vívott mérkőzés, az orosz Ljudmila Szamszonova és a német Lena Papadakis összecsapása 3 óra 43 percesre nyúlt el.
Gálfi és amerikai riválisa nem töltött ennyit a pályán: a selejtezőből érkezett Bektas a magyar teniszező első adogatójátékát elvéve hét perc alatt 3:0-ra ellépett. 5:3-nál Gálfi tudott gémet nyerni fogadóként és 5:5-nél utolérte Bektast, aki a következő két játékot megnyerve 41 perc után szettelőnybe került.
A második játszma Gálfi brékjével indult, az amerikai játékos azonban nyomban egyenlített is. A szett derekán is mindketten nyertek játékot adogatóként, ezt követően pedig sikerrel vették saját szervagémjüket. Így rövidítés döntött, amelyben Gálfi mindössze egy pontot szerzett. Így Bektas 1 óra 47 perc játék után jutott a legjobb 16 közé.
Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Emina Bektas (amerikai)-Gálfi Dalma 7:5, 7:6 (7-1)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés