Legközelebb talán 2003-ban volt hozzá, amikor Melbourne-ben az elődöntőben 2-0 szettje és ziccer lecsapása volt, ha jól emlékszem a meccslabdáért, a negyedik mérkőzésen Hewitt ellen, de elhibázta. Lleyton persze akkoriban még mumusa volt, ráadásul úgy fordított null-kettőről mintha kötelező lett volna, így köszönte szépen a rontást és behúzta a szettet, majd a meccset is. Ezzel pedig ők jutottak a döntőbe. Jó, persze ha Roger nyer, akkor is ott lett volna még Kratochvil meccse Philippousis ellen, és aki nem követte akkoriban még a teniszt az mai fejjel biztos azt mondaná, hogy hazai pályán az a meccs biztosan az ausztrálé lett volna, de ez csak egy bő évtizedes távlatból igaz.
Akkoriban én biztosra vettem, hogy az a meccs sima lett volna. Sima Kratochvil győzelem.
De ez már sosem derül ki. Fed elrontotta azt a lecsapást, és talán akkor még nem sejtette, hogy mennyire nehéz lesz később ezt a címet behúznia. Egyszer még próbálkozott 2004-ben aztán belátta, Davis-kupát nyerni egyedül nem nagyon lehet. Volt jó pár év, amikor csak arra törekedett, hogy benn tartsa valahogy Svájcot a világcsoportban, és csak az osztályozókra szállt be. Aztán akadt olyan év, amikor már arra se.
ATP Rome
Nadal két szoros szettben verte meg fiatal ellenfelét
9 ÓRA
2012-ben volt egy próbálkozásuk Wawrinkáwal, ami életük talán legszörnyűbb élményébe torkollott. Friburgban, salakon Stan kikapott Fishtől, Roger Isnertől a párost pedig elbukták Mike Bryan és Mardy Fish ellen. Pedig ugye annak az évnek a februárjáról beszélünk, amikor Federer később wimbledoni bajnok lett, és világelső.
Bevallom, én akkor azon a szombaton, amikor elvesztették a párost, azt hittem fel is adta végleg a próbálkozásokat. Wawrinka abban az időben nem tűnt alkalmasnak arra, hogy akárcsak a minimális segítséget is nyújtsa Rogernek, onnan meg vissza lehet kanyarodni oda, ami miatt feladta korábban.
Egyedül ez nem megy.
Aztán tavaly Wawrinka fejét kicserélték, és az Ausztrál Open után alighanem rápillantottak a táblára és azt gondolták, tesznek még egy kísérletet. A most vagy sohából persze aztán majdnem soha lett, már csak azért is, mert Wawrinka ugyan időközben Grand Slam győztes lett, de Davis-kupát valahogy még mindig nem tud játszani. A kazahok ellen otthon elbukta az első szinglit, majd elvesztették a párost is. Ráadásul 1-2-nél, a negyedik mérkőzésen elvesztette az első szettet.
De fordított, így most elődöntőzhetnek az olaszok ellen, hazai pályán, amit kötelező hozniuk. Aztán a döntőben jöhetnek a franciák vagy a csehek, immáron idegenben.
És nyilvánvaló, hogy így azért nagyon meleg lesz.
ATP Rome
ATP Róma : Berrettini-Millman összefoglaló
9 ÓRA
WTA Rome
Nem sikerült jól a visszatérés, Serena Williams kikapott 1000. meccsén
10 ÓRA