Megtippelni egy teniszmérkőzés végeredményét nem olyan nagyon nehéz dolog. Sokan életvitelszerűen űzik ezt a foglalatosságot, más kérdés, hogy akadnak olyanok is bőven, akiknek az életvitele emiatt rosszabb, mintha történetesen nem fogadnának teniszmérkőzésekre. Bár az is igaz, hogy a teniszmeccsek végeredményének megtippelése, nem jár szükségszerűen azzal, hogy valaki konkrétan fogadjon is rá.
Ami itt alant következik majd, azt lehetőleg senki ne tekintse fogadási segédletnek. Bár nyilván, ha minden úgy alakulna ahogyan gondolom, hogy alakulni fog, akkor szép pénzt lehetne keresni azzal, ha valaki ezt az egészet így ahogy van, megjátssza..
De nem fog így alakulni, ebben egészen biztos vagyok. Mert csak azért általában nem szoktak úgy alakulni a dolgok ahogyan gondolom. Leszámítva azt, ha megérzek dolgokat, mert azok szinte mindig bejönnek. Megérzésekkel viszont a világbajnokságot illetően egyáltalán nem rendelkezem. Így viszont sokkal izgalmasabb levezetni az egész versenyt előre, most amikor még csak azt lehet tudni, hogy az első két nap mi a párosítás, tehát azt is ki kéne találni, hogy ki kivel játszik majd hétfőn. Éppen ezért próbálom meg:)
Tenisz
De Niro lepattintja Federert egy Svájcról szóló reklámfilmben
44 PERC
Vasárnap kezdődik a vb mégpedig egy Nishikori - Murray és egy Federer - Raonic meccsel. Murray nekem az egész torna egyik nagy (titkos?) favoritja, aki még sosem kapott ki a japántól sőt még szettet sem veszített ellene, és úgy hiszem most se fog. Egészen egyszerűen azért mert bár eléggé hasonló felfogásban teniszeznek, de - hacsak nem fog ki Nishikori olyan napot mint Nadal ellen a madridi döntőben - a skót mindent egy picit jobban csinál. Úgy hiszem Federer is visszavág kettőben Raonicnak a párizsi vereségért, már csak azért is, mert nem emlékszem, hogy valaha előfordult volna, két egymást követő mérkőzésen kikapjon ugyanattól az ellenféltől.
Merthogy a két egymást követő vereség sem volt épp gyakori eddigi karrierje során.
Hétfőn először Wawrinka játszik majd Berdych-el, ahol a cseh masszív favorit, annak ellenére, hogy az utolsó négy meccsét bukta Stan ellen. Bár jó alkalom lenne Wawrinkának ez a meccs arra, hogy megkezdje a US Open óta tartó gödörből való kikecmergést, ez csak egy szett erejéig fog neki sikerülni, azt hiszem. A torna első komoly meglepetését Marin Cilic okozza majd, aki szerintem leüti majd  a pályáról Djokovicot, ahogyan azt tette Federerel a US Open elődöntőjében. Vagy nem:) Ez azért vagány tipp mert eddig tízszer találkoztak és mindig Djokovic nyert, és igazából semmiféle tenisz szakmai érv nem szól amellett, hogy Cilicre tippeljünk azt leszámítva, hogy tök unalmas lenne minden ha csak a papírformát írogatnánk.
Kedden megint a B-csoport kerül sorra, ami újdonság hiszen tavaly még össze-vissza voltak a csoportmeccsek, minden nap játszottak mindkét csoportból, sőt Ferrer aki most tartalék négy nap alatt összegyűjtötte a három zakóját. Arra tippelek, hogy a két győztes játszik majd egymással és a két vesztes, de még ez se biztos. Ha így lenne, akkor nyilván a Nishikori - Raonic meccs lenne az első és a Murray - Federer a második. Raonic érdekes kérdés, a fedett pálya miatt inkább őrá tennék, mint a japánra, de ha jól fogad Kei, akkor versenyben maradhat még. Raonic nyer háromban talán, minta ahogyan Murray is háromban veri majd Federert, megszakítva ezzel a 2013-as wimbledoni döntő óta tartó sorozatát. Azóta nem vert meg senkit a nagy négyesből ugyanis. Ellenben egész egyszerűen túl jó formába lendült ősszel ahhoz, hogy ez így is maradjon, arról nem beszélve, hogy a Nadal, Djokovic, Federer hármasból mindig is Fed ellen ment neki a legjobban.
Szerdán Djokovic-Wawrinka és Bedych-Cilic meccseknek kell lenniük ha az előző gondolatmenetet követjük. Előbbi az elmúlt két évben elég pikáns párosítássá nőtte ki magát, elég ha csak a 2013-as US Open és az melbourne-i meccseikre gondolunk. Azok azonban úgy voltak nagy meccsek, hogy Stan jó formában volt, most pedig nincs abban. És kevés a valószínűsége annak, hogy pont a világelső ellen szedi össze magát. A Berdych-Cilic meccs az egyik legnehezebben tippelhető az egész vb-n, talán az szól Cilic mellett, hogy az utolsó két alkalommal ő győzött, mégpedig mindkétszer Grand Slam tornán.
Csütörtökön Federer-Nishikori és Murray-Raonic meccsek jöhetnek, mégpedig úgy, hogyha a tippjeim bejönnek akkor még mindenkinek lenne esélye az elődöntőbe jutásra. Murray már tét nélkül léphetne pályára, azonban ha kikapna Raonictól, azzal nem csak a kanadai ellőtt nyitná meg az esélyt, hanem a saját maga csoport elsőségét is veszélyeztetné. Igaz így elkerülhetné Djokovicot az elődöntőben. A skót azonban nem fog számolgatni, már csak azért sem mert ezt egész egyszerűen hazai közönség előtt nem teheti meg, másrészt pedig van törleszteni valója Raonic-al szemben bőven. Federer kiharcolja végül a továbbjutást mégpedig három szoros szettben Nishikori ellen, noha a japán sosem tartozott a kedvenc ellenfelei közé.
Pénteken Djokovic is tovább jut majd, biztosítva ezzel az év végi világelsőséget Berdych ellen, nagy csatában, míg Wawrinka kikap még Cilictől is, aki így csoportelsőként megy tovább, Stan pedig három vereséggel búcsúzik majd és azzal a szörnyű tudattal, hogy ő lehet az, aki Roger Federert majd a Davis Kupa döntőben megállíthatja.
A szombati elődöntőben Federer győzelmében biztos vagyok Cilic ellen, mint ahogyan abban is, hogy amennyiben Murray megveri Djokovicot akkor világbajnok lesz, míg ha a szerb nyer az elődöntőben akkor Roger lesz a győztes.
Hát kb így képzelem:) Érdekes lesz majd visszaolvasni, bő tíz nap múlva, pláne így, hogy van még egy kiskapu.
ATP Madrid
ATP Madrid : Isner vs Thiem mérkőzés összefoglaló
3 ÓRA
Tenisz
Titkos salakos edzések és egy fantasztikus győzelmi sorozat
3 ÓRA