Caroline Wozniacki idén novemberben férjhez ment volna Rory McIlroyhoz New Yorkban.
Minden sínen volt májusban, amikor kiküldték a meghívókat.
Bizonyára lelkesen készülődött két edzés között, a kora reggeli ütögetések alatt és a mérkőzésekre várva az ültetési renden, a ruhán vagy a nászúton járt az esze.
ATP Rome
Nadal két szoros szettben verte meg fiatal ellenfelét
10 ÓRA
Aztán egyszer csak Rory azt mondta, hogy bocs, mégsem fog ez menni.
Az okokról nem tudunk semmit, nincs is semmi közünk hozzá. Még az is lehet, hogy jobb ez így. Lehet, szerencsés dolog, hogy az esküvő előtt lett vége, és nem hoztak egy rossz döntést.
Attól még persze nem lehetett könnyű Carónak, akinek a teniszvilág vigyázó szemei előtt kellett túlélnie élete első igazán komoly szakítását, tömött lelátók és rajongók ezrei előtt.
Caroline Wozanicki idén novemberben, egy héttel a világbajnoki elődöntője után lefutotta a New York Maratont. Ráadásul jótékony céllal futott, gyűjtött egy csomó pénzt egy olyan alapítványnak, mely alacsony költségvetésű és ingyenes sportolási lehetőségeket biztosít olyan gyermekek számára, akiknek alapjáraton nem lenne semmilyen sportolási lehetőségük.
Szokták mondani, a sport gyógyít, sebeket gyógyít. A futás pláne. Amíg futsz, levezeted a feszültséget, átgondolod a dolgaidat, és kitisztul az agyad. Van időd elmélkedni, miközben a tested dolgozik, erősödik, gyógyul. Eközben a lelked is dolgozik, erősödik, gyógyul.
Persze több mint 42 kilométert már nem lehet pusztán felüdülésből és feszültség levezetés végett lefutni. Ahhoz már nem csak erős test, hanem erős lélek is kell.
Az elmúlt hónapokban Caroline Wozniacki sok rajongót gyűjtött. Nem azért, mert sokkal többet jön előre a hálóhoz, és cizelláltabbak lettek a röptéi, hanem azért, mert megmutatta, hogy az ő labdabiztossága a futáson alapul, amihez erős test és lélek kell. Mint ahogy ahhoz is, hogy az eljegyzés felbontása után egy mosolygós, kőkemény 24 éves lányt kaptunk vissza, aki nem sajnáltatta, hanem fogta magát, és elkezdett futni, hogy meggyógyuljon a lelke.
Caroline Wozniacki az első élvonalbeli teniszező, aki aktív versenyzőként, szezon alatti felkészülés után futotta le a maratont, nem is rossz idővel. 3 és fél órán belül ért célba, egész pontosan 3 óra 26 perc és 33 másodperc alatt, a célban pedig jó barátnője, a világelső Serena Williams várta, aki elsírta magát a meghatottságtól. New Yorkban gyorsabb volt, mint Amélie Mauresmo, Yannick Noah vagy Justin Gimelstob a maguk idejében. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Mauresmo 2012-ben 3:16-ot futott Párizsban, Kimiko Date Krumm pedig 3:27-et tíz éve Londonban.)
Nem tudhatjuk, hogy Caro sebei mikor gyógyulnak be, de hogy ez a 42 kilométer nagy segítség volt, az biztos.
Amikor májusban Caro közölte az édesapjával Piotrral, hogy novemberben lefutja a New York Maratont, csak annyit mondott a papa, őrült vagy.
Hát igen. Meg erős is.
Szép volt Caro!
http://instagram.com/p/u6EgaTMTAZ/
ATP Rome
ATP Róma : Berrettini-Millman összefoglaló
11 ÓRA
WTA Rome
Nem sikerült jól a visszatérés, Serena Williams kikapott 1000. meccsén
12 ÓRA