Mintha nem lett volna már amúgy is elég baja a visszatérésével, Andy Murray ezúttal ágyéksérülés miatt volt kénytelen az utolsó pillanatban 

visszalépni

 a Miami Opentől. A korábbi világelső rettentő dühös volt, hisz azon dolgozott, hogy hosszú idő után végre új lendületet adjon a pályafutásának. 


A skót azért is különösen frusztrált és csalódott, mert ez a sérülés akár azt is jelezheti, hogy a teste már nem igazán hajlandó együttműködni vele abban, hogy tovább üldözhesse az álmait a teniszpályán. 
Murray korábban elismerte, hogy azért is folytatja egyre reménytelenebbnek tűnő harcát a legjobbak közé való visszakerülésért, mert fél attól, mi vár majd rá a visszavonulás után. Fél a hirtelen nyakába szakadó sok szabadidőtől, a semmittevés, haszontalanság érzésétől. Igaz, később arról is beszélt, hogy ezt a félelmet valamelyest árnyalta az az időszak, amikor sok időt volt kénytelen a pályától távol tölteni. Ekkor úgy érezte, képes lesz megbirkózni a visszavonulással, amikor annak majd eljön az ideje. 
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
5 ÓRÁJA
"Úgy gondolom, a sport nem igazán készíti fel az embereket arra, mi vár rájuk, miután befejezik a pályafutásukat" - mondta Murray. "Ezt láthattuk sok focistánál, de sok más sportolónál is már a múltban. A dolog nem véletlen, hisz egy profi sportoló számára egy élet munkája, míg eljutnak a legjobbak közé. Az ember 14-15 évesen még nem igazán tudja, mit is akar csinálni. Én például elmentem Spanyolországba azzal a céllal, hogy profi teniszező váljék belőlem."
"Nagyon sok álmom valóra vált, de aztán a testem azt kezdte el jelezni, hogy nem akarja folytatni. Ez megrémített, fogalmam sem volt, mihez is kezdjek majd magammal. Amióta az eszemet tudom, a tenisz adott keretet az életemnek, úgyhogy elképzelésem sem volt arról, mi jöhet utána. Ezt a világot ismertem, és nem tudtam, mi lesz majd velem nélküle."
Andy Murray: "Alig tudtam járni, és bár azóta javult a helyzet, de sajnos nem eléggé" | Eurosport
Visszalépett a korábbi világelső Andy Murray a miami keménypályás tenisztornától. A háromszoros Grand Slam-bajnok szabadkártyát kapott a rendezőktől, és már néhány napja a helyszínen készült, de péntek óta nem tud edzeni. "Aznap hajnalban arra ébredtem, hogy fáj a lágyékom, nem azon az oldalon, ahol csípőműtétem volt.
"Aztán jött a műtét, a fájdalom elmúlt és minden megváltozott a számomra. A fő célom az lett, hogy egészséges legyek és ne legyenek fájdalmaim. Úgy gondoltam, ha így lesz, boldog leszek és élvezni fogom az életem. Hónapokon keresztül nem volt tenisz az életemben, ami egyértelművé tette a számomra, hogy nélküle is forog majd a Föld tovább, ha egyszer végleg abbahagyom. Ha lesz egy újabb sérülésem, visszavonulok, és az úgy rendben is lesz a számomra."
A fönti mondatokat Murray 2019 novemberében mondta. Úgy tűnik azonban, hogy az őt fűtő szenvedély sokkal erősebb a tenisz iránt, mint azt akkor gondolta. Bár mindössze 40 meccset játszott azóta, hogy kikapott Sam Querrey-től a 2017-es wimbledoni tornán, elképesztő akaraterővel és hihetetlen küzdelmek után eljutott oda, hogy pályára akart lépni az idei Miami Openen. Ez a lehetőség azonban most ismét meghiúsult. 
"Igen, lehetséges, hogy ez egy jelzés, hogy a testem már nem akarja ezt többé"
- mondta
Murray
a visszalépését követően.
"Fontos lenne, hogy tornákon induljak, hogy tétmeccseket tegyek a lábamba, hogy kiderüljön, bírja-e a testem az ilyen szintű terhelést. Eddig ugyanis esélyem sem volt ezt tesztelni."
"Egyszerűen csak ott akarok lenni a pályán és játszani akarok. Nem fér bele egy újabb nyolc vagy tízhetes rehabilitáció. Azért csinálom ezt az egészet, hogy újra kinn legyek a pályán és versenyezzek. Ez kőkemény munka, és sokkal nehezebb motiváltan végigcsinálni a rehabot meg mindent, ha nem tudok játszani a legnagyobb tornákon."
"A Djokovicot kritizálóknak már rég el kellett volna hallgatniuk" - mondja az olimpiai címvédésben is gondolkodó Andy Murray | Eurosport
Andy Murray pályafutása bővelkedik csodálatos győzelmekben, de kijutott neki a fájdalmas vereségekből is. Átesett két csípőműtéten, végigcsinálta a mentálisan is embert próbáló rehabilitációs időszakokat, és most visszatért, töretlenül bízva abban, hogy még mindig versenyben lehet a legjobbakkal. A Sportskeeda nevű oldalnak adott interjúban hosszasan beszélt arról, mi hajtja még előre, mik a céljai 2021-re és mit tervez a karrierje befejezése utáni időszakra.
Vajon mennyi lelki és fizikai fájdalmat tud még Murray elviselni? Vajon meddig lesz még képes az árral szemben úszni, miközben minden, de minden azt sugallja, hogy bizony eljött az idő a visszavonulásra?
Erre a kérdésre természetesen csakis ő adhatja majd meg a választ. Azt többször elmondta már, hogy ha megválaszthatná a helyszínt, ahol befejezné a pályafutását, mindenképpen Wimbledont választaná. 
Tekintve, hogy idén jó eséllyel megrendezik a wimbledoni tornát, ráadásul nézők előtt, abban azért reménykedhetünk, hogy addig mindenképpen kitart majd. Utána azonban minden bizonytalan. 
Tennis365
Tenisz
Jogos vagy igazságtalan, hogy Djokovicot nem jelölték az ATP Sportszerűségi Díjára?
10 ÓRÁJA
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
17 ÓRÁJA