Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tsitsipas egydimenziósnak nevezte a US Open-bajnok Medvedev játékát

Takács Márton

Publikálva 23/09/2021 - 14:15 GMT+2

A Roland Garros-döntős Stefanos Tsitsipas megadta a pénteken kezdődő Laver-kupa alaphangját a leendő csapattársáról, a US Open-győztes Daniil Medvedevről a minap megfogalmazott nyilatkozatával.

Daniil Medvedev és Stefanos Tsitsipas az idei Roland Garroson

Fotó: Getty Images

Azért dicsérni is jött, nem csak temetni a görög.

Az európai csapatot a friss US Open-bajnok Daniil Medvedev és az olimpiai aranyérmes Alexander Zverev vezeti majd Bostonban, rajtuk kívül Tsitsipas, Andrey Rublev, az olasz Matteo Berrettini és a norvég Casper Ruud veszi fel majd a versenyt a házigazda világválogatottal.
A Team World-ben az argentin Diego Schwartzman, a kanadai Denis Shapovalov és Felix Auger-Aliassime, az amerikai Reilly Opelka és John Isner, valamint az ausztrál Nick Kyrgios szerepel majd.
Tsitsipas elismerte, hogy meglepődött azon, amit a US Open-győztes Daniil Medvedev elért, tekintve, hogy szerinte "egydimenziós" az orosz játéka.
"Medvedev nagyon kiegyensúlyozott, nagyon kemény ellenfél" - mondta Tsitsipas az Ant1 görög televíziónak adott interjújában, miután az orosz megnyerte a US Opent. "Nem mondanám, hogy Medvedev játéka unalmas lenne, inkább úgy jellemezném, hogy egydimenziós. Meglep, hogy ezzel a fajta tenisszel el tudta érni azt, amit elért".
picture

Federer, Nadal, Djokovic és Thiem nélkül is brutálisan erős az európai csapat

Medvedev lenyűgöző teljesítményt nyújtott New Yorkban két héten át, bár pont a világelső Novak Djokovic elleni fináléban nem volt szüksége a legjobb teniszére, hogy megnyerje első major-tornáját Flushing Meadowsban.
Így is összetörte Djokovic naptári Grand Slamről szőtt álmát. Míg Tsitsipas a tornán nagy vitát váltott ki a hosszabb mosdószünetei miatt, ami ellen a brit Andy Murray is hangosan tiltakozott.
picture

Szervagépekkel és showmanekkel támad a McEnroe vezette világválogatott

A második helyen kiemelt teniszező Marat Safin 2000-es sikere óta az első orosz, aki a US Open férfi egyes bajnoka lett. Medvedev harmadik próbálkozásra nyert meg egy GS-döntőt a 2019-es US Open és az idei Ausztrál Open fináléjának után elvesztése után. Tsitsipas azt mondta róla, hogy meglepődött, amikor ezzel a játékstílussal be tudta húzni a New York-i majort. A világranglista-3. görögöt a harmadik körben állította meg a mindössze 18 esztendős Carlos Alcaraz.
Tsitsipas véleményéről a Good Will Hunting két jelenete ugrott be. Az elsőben a Ben Afflecket kioktató idegesítő figurát előbb elképesztő és fölényes tudásával alázza szét Matt Damon.
Majd jön a slusszpoén a ’Nem savanyú a szőlő?’-dumával. Imádjuk ezeket az Affleck és Damon által megírt dialógusokat, amelyek legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díjat értek 1998-ban a két, akkor még suhanc színésznek.
A fenti nyilatkozatát kiegészítve Tsitsipas azért elismerően is beszélt az oroszról, akit a jelenlegi legjobb játékosnak nevezett; "ezt az eredményeivel is bizonyította".
A saját formájáról a Flushing Meadows-i csalódást keltő teljesítménye után, miután a Roland Garroson megnyerte a Novak Djokovic elleni döntő első két szettjét, majd végül öt játszmában kikapott, Tsitsipas világossá tette, hogy többet vár magától.
"Az egyik legjobbnak tartom magam, de ezt a pályán is bizonyítanom kell. Azok a játékosok, akiktől kikaptam a Grand Slameken, nem jobbak, de abban az időszakban jobban játszottak nálam."
Arra a kérdésre, hogy biztos-e abban, hogy édesapja, Apostolos a megfelelő személy arra, hogy továbbra is őt eddze, hogy 2022-ben további fejlődést érjen el, a görög sztár teljesen egyértelmű választ adott.
"100 százalékig biztos vagyok benne" - mondta Tsitsipas arról, hogy apja még mindig a megfelelő személy számára. "Nincs jobb edző az apámnál."
picture

Tsitsipas és Medvedev

Fotó: Getty Images


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés