Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ilyen még tényleg nem volt, a "nagy négyes" mindegyike ott lesz a Laver Kupán

Eurosport Magyarország

Frissítve 22/07/2022 - 11:46 GMT+2

A 21-szeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djokovic is ott lesz az európai csapatban a szeptemberi tenisz Laver Kupán. A viadal honlapján pénteken jelentették be, hogy a szerbek klasszisa - aki két hete hetedszer nyerte meg a wimbledoni tornát - pályára lép a tornán.

Novak Djokovic és Roger Federer - Laver Kupa

Fotó: Getty Images

Djokovic 2018 után másodszor lesz tagja az európai csapatnak a 2017-ben életre hívott háromnapos versenyen, amelynek idén London ad otthont.

A szerb játékos mellett ott lesz az O2 Arénában a 22-szeres GS-bajnok Rafael Nadal, a 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes, hosszú ideje harcképtelen Roger Federer, valamint a britek kétszeres olimpiai bajnoka, a szintén korábbi világelső Andy Murray is. A Laver Kupa történetében először fordul elő, hogy a "nagy négyesnek" nevezett versenyzők mindegyike pályára lép.
Roger Federer (l.) und Rafael Nadal treten im Laver Cup an
A világválogatottban eddig a kanadai Félix Auger-Aliassime, az amerikai Taylor Fritz és az argentin Diego Schwartzman szereplése biztos szeptember 23. és 25. között.
Az európai és a világválogatott párharcára eddig négyszer került sor - Prága, Chicago, Genf és Boston volt a helyszín -, valamennyi alkalommal Európa bizonyult jobbnak.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés