1. Roger egy rosszabb női mérkőzést reprezentálva zakózott hatalmasat Rómában, eléggé randán kikapva Ernests Gulbistól. Egy 6/2-re megnyert első szett után 6/1-re bukni a másodikat önmagában felvet néhány kérdést, de aztán az, hogy 6 meccslabda hárítása és a 3/5-ről való egyenlítés sem volt elég arra, hogy legalább egy kicsit összekapja magát, az azért megkérdőjelezi a salakszezonra való felkészülés taktikájának helyességét. Mert hát persze Federernek még ez is belefér, na de ha ugyanezt eljátssza Madridban is, akkor azért nem lesz egyszerű dolga. Persze nem felejthetjük el, hogy tavaly milyen mélyről jutott milyen elképesztő magasságokba, és hogy ő goat-származása révén tényleg bármire képes, de azért mondjuk a Hogyan védjük a Roland Garros címünket kettő darab salakos meccsel a hátunk mögött? című kihívás eredményeit kíváncsian várjuk. Amúgy gratula Ernestsnek a kétségtelenül nagy győzelemhez!
2. Ide is leírjuk, hogy Szávay Ági negyed kilenckor kezd Andrea Petkovic ellen, az Eurosport 2-n élőben mutatjuk a meccsét! Áginak kell megmenteni a magyar lányok becsületét, ma ugyanis Fezben mindkét másik hölgyemény kikapott, Czink Melindát Voracova verte, Arn Gréta Patty Schnydertől kapott ki nagy csatában.Hajrá Ági!
3. 19 női teniszező volt eddig világelső, de közülük mindössze hatan töltöttek 100 vagy több hetet a világranglista élén. Eddig. Ez ugyanis a 100. hét, amit Serena Williams világelsőként kezd. Rajta kívül ez eddig Steffi Grafnak (377), Martina Navratilovának (332), Chris Evertnek (260), Martina Hingisnek (209),  Szeles Mónikának (178) és Justine Heninnek (117) sikerült. Vicces, hogy Serena úgy táncolt át ezen a 100-as álomhatáron, hogy január óta strandolt, műkörömépítő tanfolyamra járt, talk show-kban villogott és Kenyában nyitott saját magáról elnevezett iskolát (ez szép!), de kezébe sem vette a teniszütőt. Mindenesetre gratula!
Roland-Garros
„Mindig is azt mondtam, Novak Djokovic az egyetlen, aki megcsinálhatja a naptári Grand Slamet”
44 PERCE
4. Rájár a rúd a belga lányokra. Kevés Fed Kupa csapat mondhatja el magáról, hogy két korábbi világelső klasszisa is van, akik ráadásul gond nélkül vállalták a szereplést, de a nagy hazafiasság ezúttal nem jól sült el. Henin még edzés közben törte el a kisujját, és bár így is kiállt, nyilván nem jött ez jól 6 héttel kedvenc tornája, a Roland Garros előtt. Kim Clijsters meccs közben sípcsont zúzódást szenvedett, és bár végigjátszotta meccsét, az orvosok szerint elképzelhető, hogy akár 6 hetet is ki kell hagynia. Ami nem csak hogy csökkenti az esélyeit a Garroson, de még az indulását is veszélyezteti.

roger-federer-serena-williams

Fotó: Eurosport

ATP Halle
Már a nyitókörben búcsúzott az első kiemelt
EGY NAPJA
ATP Halle
A nyitókörben búcsúzott az első kiemelt Hallee-ban
EGY NAPJA