Nick Kyrgios közel egyéves kihagyás után tér vissza a teniszpályára. Az ausztrál örül, hogy újra játszhat, ennek ellenére, mint azt elárulta, egyáltalán nem hiányzott neki a tenisz a hosszú kihagyás alatt.


Legutóbb tavaly februárban Acapulcóban versenyzett Nick Kyrgios, egészségügyi és biztonsági okokból a teniszélet újraindítása után sem tért vissza 2020-ban. Az ausztrál az elmúlt évben többször kritizálta a szerinte a járvány alatt nem túl felelősségteljesen viselkedő teniszezőtársait, de mentális problémáiról is beszélt. Kyrgios a jövő héten elindul a melbourne-i 250-es tenisztornán, a sajtótájékoztatón elárulta, a járvány első négy-öt hónapjában nem is vette kezébe a teniszütőt.
„Nem fogok hazudni, nem igazán hiányzott a játék. Nagy bennem a versenyszellem, mindenben versenyzek, amiben csak tudok. Főleg számítógépes játékokkal játszottam, egy picit ki is készítettem a gépemet. De ott kiéltem a versenyzői hajlamaimat. Nem nagyon hiányoltam a teniszt.”
Australian Open
Még mindig nem kerek a történet Djokovic időutazó PCR-tesztjei körül
2 ÓRÁJA
„Őszintén szólva, nem sok játékost hiányoltam az ausztrál srácokon és néhány jóbaráton kívül”- tette még hozzá.
A kihagyás alatt még inkább megfogalmazódott benne, amit már többször is emlegetett, hogy nem a tenisz az első számú prioritása, az életben fontosabb dolgok is vannak, mint a sport.
„A kihagyás alatt nem is gondoltam a teniszre. Sok mindenen mentem keresztül a pályán kívül. Anyukám nem volt túl egészséges. Azokra a dolgokra fókuszáltam, amelyek nekem személyesen is számítanak. A tenisz nálam nem prioritás.”

000_1PB6XT.jpg

Fotó: Eurosport

A járvány elején jutott egy kis ideje arra, hogy családjával és barátaival töltsön el pár hónapot, 2021-hez közeledve viszont újra nekiállt az edzéseknek, ami az elején nem volt túl könnyű.
„Kisebb kihívás volt azért, hogy újra nekiálljak, visszaszerezzem a rutint. Hogy felkeljek, és azt mondjam, ’Nézd, közeleg az Ausztrál Open, tegyünk bele egy kis munkát.’ Ez nem volt egyszerű.”
Kyrgios a világranglistán a 46. helyre csúszott vissza, így az ATP-kupa csapatból is kimaradt, helyette a melbourne-i 250-es tornán kezdi a szezont. Úgy érzi, a tenisz nélküli hónapok ellenére is erős lehet az Australian Openen.
„Mentálisan teljesen felfrissültem, alig várom, hogy újra belecsapjak. Úgy érzem, jól játszom, és készen állok. Mindenki picit a sötétben tapogatózik, senki sem tudja igazán, hogy ki van jó formában, és ki nem. Napról napra haladok, és megpróbálom élvezni, amennyire csak lehet.”
„Örülök, hogy újra itt vagyok. Izgatottá tesz, hogy újra kimehetek játszani. Meglátjuk, hogy megy majd. Remélem lesz azért néhány jó eredményem”- mondta el a melbourne-i torna előtti sajtótájékoztatón.
via tennis365.com
Australian Open
Tsitsipas ezt a válogatást simán megnyerte, bár Berrettini nyesése is különdíjat érdemelne
4 ÓRÁJA
Tenisz
Hosszú kihagyás után visszatér a teniszpályára Dominic Thiem
5 ÓRÁJA