Nick Kyrgios szerint minden tiszta és világos a GOAT-kérdés ügyében.
Az ausztrál nagyszívű rosszfiút arról kérdezték a minap egy interjúban, mit gondol a Nagy Hármasról, és hogy mi a véleménye a legnagyobbságról.
„Úgy gondolom, Rafael Nadal a GOAT” – mondta az idei Ausztrál Open páros bajnoka. „Neki most már 22 Grand Slam-trófeája van, a másik kettőnek pedig 20-20.”
Wimbledon
Nadal elindul a naptári Grand Slamért, Balázs Attila korábbi elődöntős ellen lép pályára
7 ÓRÁJA
Kyrgiost már azért is elismerés illeti, hogy tartja a szavát. Konzekvensen ugyanazt mondja, amit márciusban egy podcastben mondott. Akkor arról beszélt, hogy ha Rafa visszaszerzi a Roland Garros-címet, akkor kétség sem férhet majd ahhoz, hogy ő a legnagyobb. Igaz ugyan, hogy régebben Federert tartotta a legnagyobbnak, de azóta azért kiosztottak már néhány GS-címet.
„Ha Nadal megnyeri a Garrost, egyértelműen ő lesz minden idők legjobbja. Akkor neki 22 GS-trófeája lesz, úgyhogy az ő fejét illeti a korona.”
Kyrgios azt is hangsúlyozta, hogy Rafa 0-2-es hátrányból jött vissza Daniil Medvedev ellen az Ausztrál Open döntőjében. És azt is kiemelte, hogy a spanyol mindössze a harmadik olyan férfi teniszező volt, aki Párizsban, a GS-címig vezető útján négy top 10-es ellenfelet is legyőzött. Szerinte ezek végképp eloszlatnak mindenféle kétséget afelől, hogy ő a GOAT.

Nick Kyrgios

Fotó: Eurosport

Az ausztrál elismerte, hogy jó néhányszor cukkolta a spanyolt, például amikor az adogatás előtti rituáléján gúnyolódott a 2020-as Ausztrál Openen. Úgy látja, ezek az akciók feltüzelték a kettejük közötti rivalizálást, és azt is hozzátette, hogy szerinte a spanyol egy nagyon különleges ember.
„Rafa egy nagyon különleges valaki, főleg, amikor a pályán van. Én meg teljesen más vagyok. És amikor egymás ellen játszottunk, alaposan kijöttek a különbözőségeink.”
Versenyzők vagyunk, és néha nekimegyünk egymásnak. Ugyanakkor hihetetlen dolgokat ért el, és én semmit nem akarok elvenni tőle.
Kyrgios arról is beszélt az interjúban, hogy szerinte nem volt fair őt betenni a rosszfiú skatulyába csak azért, mert meccs közben kimutatja az érzelmeit.
„Nem értem, miért gondolnak rám rosszfiúként. 27 éves vagyok, és így játszom tízéves korom óta. Mindig is nagyon érzelmes voltam, és tele voltam ambícióval. Nem fogok megváltozni. Amúgy szerintem a rajongók is izgalmas, intenzív meccsekre vágynak. Ha vesztesz, dühös leszel, ez normális. Valaki jobban kimutatja, valaki kevésbé.”

Nick Kyrgios

Fotó: Imago

Az ausztrál kitért a 2022-es céljaira is, amelyeknek azonban a tornagyőzelmekhez és a ranglistához sincs igazán közük.
„Nem tűzök ki célokat, én csak jól akarom magam érezni a pályán. A ranglistával nem foglalkozom, tudom, hogy bárkit meg tudok verni.”
Szóba került a mentális egészsége is, amellyel kapcsolatban sok mindent elárult néhány hónappal ezelőtt. A kiállással az volt a célja, hogy segítsen másoknak, hogy a bajban lévők tudják, nincsenek egyedül a küzdelmükkel.
„Úgy gondolom, segíthettem másoknak azzal, hogy nyíltan vállaltam a depresszió elleni harcomat. Először nekem is olyan érzésem volt, hogy nem beszélhetek erről senkivel, nem bízhatok senkiben. Elutasítottam a családom és a barátaim támogatását. Ők segíthettek volna nekem megoldást találni és pozitívabban gondolkodni.”
via tennisnow, sportskeeda
Wimbledon
„Tavaly ilyenkor a visszavonuláson gondolkoztam” - Wawrinka elárulta, miért tért vissza a pályára
EGY NAPJA
Wimbledon
Mindent Wimbledonról - menetrend, történelem, nagy hiányzók és nagy esélyesek
TEGNAP 18:54