Nick Kyrgios a sztárkosárlabdázó LeBron Jameshez hasonlította a férfi teniszezők világranglistáját vezető Novak Djokovicot, de mint mondta, kötelessége volt felhívnia a világelső figyelmét, amikor kissé "eltévelyedett" a koronavírus-járvány kapcsán.


"Ő a sportágunk egyik vezető személyisége. Gyakorlatilag a mi LeBron Jamesünk abban a tekintetben, hogy példát kell mutatnia valamennyi teniszező számára" - mondta a CNN-nek adott interjújában Kyrgios a szerb világklasszisról.
Az ausztrál játékos ugyanakkor arról is beszélt, hogy a pandémia idején a 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes követett el hibákat, ami bárkivel előfordulhat, de ilyen esetekben vissza kell őt terelni a helyes útra.
Australian Open
Zseniális labdamenetet nyert meg Gael Monfils
2 ÓRÁJA
Djokovic a világjárvány első hullámakor meghívásos tornát szervezett, azonban az Adria Tour kudarcba fulladt, mivel a verseny több résztvevője, így ő maga is megfertőződött a vírussal. Ezúttal pedig Kyrgios - több honfitársával együtt - az Australian Open szervezőinek írt levelét kifogásolta, melyben engedményeket kért a teniszezők számára a szigorú ausztráliai karanténszabályok tekintetében.

000_8Z62UU (1).jpg

Fotó: Eurosport

Az argentin Guido Pella a múlt héten ugyanakkor védelmébe vette Djokovicot.
"Djokovic erkélye nagyobb, mint a szobám, de legalább mondott valamit. Meglepődtem Nadal és Thiem hallgatásán" - fogalmazott.
A 20-szoros Grand Slam-győztes Rafael Nadal azzal védekezett, hogy mindannyian próbálják segíteni egymást, de vannak, akik ezt a nyilvánosság előtt és vannak, akik ezt a háttérben teszik, ő az utóbbiak közé tartozik.
Nadal szerint sokan segítenek társaiknak, csak nem mindenki hozza ezt nyilvánosságra | Eurosport
Rafael Nadal visszautasította azon vádakat, miszerint a topjátékosok közül egyedül Novak Djokovic próbált segíteni a karanténba került társaknak - a spanyol klasszis szerint legfeljebb a módszerekben akadnak különbségek. Vannak, akik minden ötletükkel a média nyilvánosságát keresik, míg mások - beleértve magát is - inkább a színfalak mögött vetik be a befolyásukat.
A világ legjobb teniszezői jelenleg Ausztráliában tartózkodnak. Az év első GS-versenyére, az Australian Openre érkezettekre rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak, a játékosok és kísérőik csak negatív teszt birtokában léphettek be az országba, ahol 14 napos karantén várt rájuk. Ezt csak napi öt órára, az edzésük idejére hagyhatják el. A játékosok közül 72-en így is teljes karanténba kényszerültek, ugyanis olyan járaton utaztak Ausztráliába, amelyen volt koronavírus-fertőzött, ők egyáltalán nem hagyhatják el a szobáikat. A karanténszabályok megszegéséért 20 ezer ausztrál dolláros (4,5 millió forint) büntetés jár.
Tavaly Melbourne 4,9 milliós lakossága 112 napig szigorú elzártságban élt, hogy megakadályozza a pandémia második hullámát. Az intézkedéseken októberben lazítottak. A közelmúltban nem regisztráltak új koronavírusos esetet, ez alól csak azok a személyek voltak kivételek, akik három, az Australian Openre érkezett járaton utaztak.
A melbourne-i viadalon három magyar játékos szerepel, Balázs Attila, Fucsovics Márton és Babos Tímea.
MTI
Australian Open
„Megőrültem egy kicsit meccs közben” – vallotta be az önmagát ostorozó Medvedev
3 ÓRÁJA
Australian Open
Barty könnyedén jutott a négy közé
4 ÓRÁJA