Benoit Paire korábban is többször került vitás helyzetekbe a pályán, nem jellemző rá, hogy szó nélkül hagyja vélt vagy valós sérelmeit. Februárban az Ausztrál Open 

szervezésére akadt ki

, de, amit az Argentin Openen művelt még hozzá képest is nagy kiborulásnak számít. 


A világranglista 29. francia a helyi Francisco Cerundolo ellen lépett pályára Buenos Airesben és meglepetésre az elsőszett sima megnyerése után teljesen szétesett a meccs végére. A második szettben sikerült összeveszni a vonalbíróval is. Paire hosszabb vitatkozás után nemes egyszerűséggel ráköpött a vonalra, majd hangos "pute" üvöltéssel nyugtázta a helyzetet, amiért figyelmeztetést is kapott. A köpést néhány játékkal később megismételte, így már pontbüntetéssel is sújtották.
Tenisz
Venus Williams folytatni szeretné, 2023-ban is megcéloz néhány versenyt
3 ÓRÁJA
Innen még bőven lett volna visszaút a meccsbe, de Paire teljesen elvesztette a hidegvérét és az érdeklődését is a mérkőzés további részére, a harmadik játszmát 1-6-ra veszítette el. Paire utolsó szervajátékánál már látványos volt, hogy a francia inkább állna a zuhany alatt, mint az alapvonal mögött, így gyorsan elütögette a vakvilágba a labdákat, majd távozott is. 
A győztes argentin Cerundolo a történtek ellenére sportszerűen nyilatkozott ellenfeléről:
"Benoit egy nagyon tehetséges játékos, tudtam, hogy végig koncentrálnom kell, hogy kihasználjam a lehetőségeimet. Muszáj volt nagyokat szerválnia, mert végig agresszív voltam és folyamatosan mozgattam. Azt előtte is tudtam, hogy sokat beszél, káromkodik és inzultálja a bírókat, így végig csak magamra figyeltem."
Paire a mérkőzés után belevetette magát az éjszakába, ahol a megjelent képek és videók tanulsága szerint a helyi járványvédelmi szabályokat megszegve maszk nélkül bulizott. Azt viszont, hogy mindez mennyire érdekli, egy rövid Twitter üzenetben jelezte a külvilág felé, ahol a pályafutása alatt megkeresett pénzdíjak szerepeltek és az a szöveg, hogy "Végül megéri a szopás".
ubitennis.net
Tokyo 2020
Tokió 2020: a Williams testvérek legszebb olimpiai pillanatai
4 ÓRÁJA
Tenisz
Figyelemzavar a teniszben: valós probléma vagy csak sumákolás?
13 ÓRÁJA