Fegyverre cseréli a teniszütőt az ukrán játékos

A történethez hozzátartozik, hogy, mivel Vitali 2014 óta Kijev polgármestere, az ő bejelentése nem érte annyira váratlanul a sportvilágot, mint Stakhovskyé.
Az ukrán teniszezőről köztudott, hogy évek óta Magyarországon él feleségével és két gyermekével, és pályafutása utolsó szakaszában itt is edzett. Legjobb eredményeként 2010-ben a világranglista 31. helyéig jutott, és 2013-ban máig emlékezetes mérkőzésen ütötte ki Roger Federert Wimbledonban. Azonban sikerei és új élete ellenére sem felejtette el, honnan származik, és kész beállni a sorba, ha hazája szabadsága a tét.
Tenisz
„Van nálam fegyver, és kész vagyok használni!”
03/03/2022 12:55
Stakhovsky tavaly novemberben (a norvégok elleni Davis-kupa-mérkőzés után) jelentette be, hogy 2022-ben befejezi 19 évig tartó profi pályafutását. Utolsó mérkőzését néhány héttel ezelőtt az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság selejtezőjében játszotta le, utána akasztotta szögre az ütőt. Aligha gondolta akkor, hogy a nyugalmas családi élet helyett hazáját kell védenie a borzalmas háborúban.

Stakhovsky legyőzte Federert Wimbledonban

Fotó: Getty Images

A SkyNews-nak adott videóinterjúban megtörten nyilatkozott a jelenlegi ukrán helyzetről:
Ha visszamehetnél, ha vissza kéne menned Ukrajnába, harcolnál?
Ez az egyetlen ok, ami miatt visszamegyek.
Annak ellenére is beszállnál a harcba, hogy te teniszező vagy és nem katona?
Rengeteg különböző ember védi Kijev utcáit, nem csak katonák. A hadsereg elkezdte feltölteni a tartalék csapatait, úgyhogy aki hajlandó harcolni a hazájáért, az tud csatlakozni. Minden erőre és fegyverre szükség van a területi ellenálláshoz. Már most rengeteg ember van ott, és én is leadtam a jelentkezésemet múlt héten. Össze kell fognunk.
Katonai tapasztalatom ugyan nincs, de fegyverkezelési tapasztalatom van.
Tényleg nem értem az okát, hogy miért kell háborúzni. Miért kell honfitársaink többségének kockáztatnia az életét, a saját családját elküldenie otthonról a biztonság érdekében?
Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön indított inváziót a szomszédos Ukrajnában, és a harc mostanra elérte a fővárost, Kijevet, ahol az ukrán hadsereg szombat reggel több támadást is visszavert.
Ukrajna elnöke kijelentette, hogy erői egyelőre még ellenőrzésük alatt tartják Kijevet, de felszólította az ország külföldi "barátait", hogy csatlakozzanak a harchoz.
forrás: skynews, metro.co.uk
St. Petersburg Open
Idén biztosan nem lesz ATP-torna Szentpéterváron
24/02/2022 14:41
Tenisz
Mennyit érne Pete Sampras szerva-röptéje a mai mezőnyben?
21/01/2022 13:23