date

Fotó: Eurosport

Ez az öregek éve.
Vagy a visszatérőké.
Tenisz
A csehek Gauff-ja Amerikában robbant be a WTA-mezőnybe
19 PERC
Vagy az öreg visszatérőké.
Jó tudom, ez az öreg picit durva szó egy -egy nap híján 39 éves- csajra/lányra/hölgyre/asszonyra, meg aztán azt is tudom, hogy magam alatt vágom a fát, hiszen kb. egyidős vagyok vele, de azt hiszem 30 fölött valaki sportolónak már tényleg öreg.
Kimiko Date karrierje 1988-ban kezdődött, 96-ig játszott GS és VB elődöntőt, majdnem 150 hetet töltött a legjobb 10 között, vert világelsőt, nyert 7 tornát, ebből ötöt otthon Tokióban. Szép karrierje volt nagyon, talán még ráhúzhatott volna néhány évet, de nem tette.
Tavaly, amikor megláttam Kimiko Date Krumm nevét a táblákon, először azt hittem egy névrokonról van szó. Még gondoltam is, milyen nehéz lesz majd szegénynek ezzel a névvel. Aztán kiderült, nem névrokon, hanem ő az, majd 12 év után gondolta úgy, hogy ismét játszani kéne. Kisebb ITF tornákon megyegetett is neki, de WTA tornán a múlt hétig meccset sem tudott nyerni, pedig nyolcszor is próbálkozott. Kemény háromszettesek összejöttek, jó játékosok ellen, de a győzelem nem.
Szöulig.
Ahol talán először volt szerencséje a sorsolással, hiszen egy koreai vadkártyással :) kezdett, de utána megverte Kleybanovát, az első kiemelt Hantuchovát, a címvédő Kirilenkot, majd a döntőben a második kiemelt Medina Garriguest.
Jó érzés ma 38 évesnek lenni.
Tenisz
Fucsovics egy helyet rontott, Rublev megelőzte Federert
4 ÓRA
Tenisz
Roger Federer fontos bejelentést tett salakszezonjáról
5 ÓRA