A korábbi világelső három gyerek édesanyjaként, 37 évesen is magabiztosan vert két Grand Slam-győztest. Egyesek úgy vélik, jobb, mint valaha.


A 2012-es US Opent követően 2020. február 17-én tért vissza a profi tenisz világába Kim Clijsters. A négyszeres Grand Slam-győztes belga tavaly szeptemberben jelentette be, hogy visszatér a WTA-mezőnybe, azzal a nem titkolt céllal, hogy ismét a legjobb legyen. A nagyon hosszú kihagyás és a tagadhatatlanul létező generációs váltás miatt nehezen találta a ritmust, hisz Dubajban Garbine Muguruza, Monterreyben Konta Johanna verte őt két, egyáltalán nem sima szettben. Akkor úgy fogalmazott, nagyon sok mindenben kell még előrelépnie, de egyre jobban halad.
Clijsters két veresége ellenére is elégedett, de úgy érzi, még csak egy hosszú folyamat elején jár | Eurosport
Kim Clijsters a Monterrey Openen sem tudta megszerezni a visszatérése utáni első győzelmét, miután az első fordulóban 6:3, 7:5 arányban kikapott Konta Johannától. A négyszeres Grand Slam-bajnok belga elégedett volt a teljesítményével és bizakodóan tekintett a jövőbe. Clijsters a két héttel ezelőtti dubaji tornán játszott először azóta, hogy a 2012-es US Open második körében kikapott Laura Robsontól.
ATP Rome
Álomdöntő Rómában: jön az első idei Djokovic-Nadal!
4 ÓRA
A koronavírus-járvány ilyen szempontból nem is jöhetett volna jobbkor számára, hisz az elmúlt négy hónapban tovább tudott erősödni. Ennek bizonyítékaként a július 12-én kezdődő, augusztus 2-án záruló World TeamTennis-sorozat keretében, a New York Empire csapattagjaként eddigi négy mérkőzéséből négyet nyert: előbb simán verte az amerikai Bernarda Perát, majd sorrendben az idei Australian Open-győztes Sofia Kenint, szoros tie-breakben Danielle Rose Collinst és legutóbb, magyar idő szerint péntek este Sloane Stephenst
Az öt nyert gémig tartó meccseken (inkább szettekben) így 20 megnyert és 11 elveszített játék a mérlege, ami üzenet lehet mindenki számára, ráadásul vegyes párosban is győzött Neal Skupski oldalán. A mutatott teljesítménye még fontosabb, az alapütései és a szervái nagyon jók, ritmusa, sebessége és ereje pedig közel olyan friss, mint legjobb éveiben. "Hihetetlen érzés és remek tapasztalat volt Kim partnereként játszani, színt és lendületet hoz a csapatba. Igazi legenda" - nyilatkozta Skupski, röviden és tömören összefoglalva élményeit.
Az Empire edzője, Luke Jensen szerint Clijstersnek nincs egyszerű dolga. "Sokan még gyerekek voltak a mai játékosok közül akkor, amikor Kim pályafutása fő szakaszában járt. Fel kell térképeznie őket, hogy valódi, egyenrangú versenyzőként kihívóként lehessen számon tartani. Jól halad, a stábjával együtt komolyan gondolják azt, hogy lesz egy utolsó nagy dobásuk" - mondta.
Utóbbi gondolatsor már csak azért is különleges, mert a Clijsters-Kenin meccs kapcsán ismét előkerült egy videó a 2005-ös miami tornáról. Sofia ekkor 6 éves volt, és talán senki sem gondolta, hogy így lesz, de most, 15 évvel később már túl vannak első egymás elleni meccsükön.
Clijsters az elmúlt hetekben Fred Hemmes edző és Jean-Baptiste Chaffard erőnléti tréner segítségével New Jerseyben készült, emellett a járvány alatt otthon nevelte három gyerekét, a 12 éves Jadát, a 6 éves Jacket és a 3 éves Blake-et. "Próbáltunk megbizonyosodni arról, hogy össze tudjuk egyeztetni a családi dolgainkat az edzésekkel, miközben magamra is figyelek és vigyázok" - fogalmazott erről maga a főszereplő.
Egyelőre tökéletesen alakul minden, és kíváncsian várhatjuk, augusztustól hogyan és miként nyilvánul meg ez a bombaforma élesben, a nagy versenyeken.
részben via tennis.com
ATP Rome
Nadal az első döntős Rómában
6 ÓRA
Tenisz
Federer és Fucsovics genfi meccsei élőben, magyar kommentárral az Eurosport Playeren!
9 ÓRA