Lorenzo Musetti jött, látott, és bár nem győzött, de a korábbi junior világelső az acapulcói elődöntőjével egy csodálatos hetet tudhat maga mögött. Lépett egy nagyot előre, aminek valószínűleg nem csak az olaszok, hanem rengeteg teniszrajongó örül világszerte.


Musetti, a 2019-es Ausztrál Open juniorversenyének győztese a selejtezőből verekedte fel magát a főtáblára, ahol Diego Schwartzman legyőzésével megszerezte pályafutása első top 10-es győzelmét. Ezután megvert még két minőségi ellenfelet, Frances Tiafoe-t és Grigor Dimitrovot, amivel bejutott a legjobb négy közé. 
Ezzel az olasz ott tart, hogy elindult eddig négy ATP-tornán, melyek közül kettőn elődöntőt játszhatott. Alaposan próbára tette azonban edzője, Simone Tartarini idegrendszerét, hisz elment hat meccslabda, míg végül a tanítványa keservesen behúzta a második szett rövidítését Dimitrov ellen. A mester nem is rejtette véka alá, milyen iszonyatosan ideges volt a meccs végén. 
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
5 ÓRÁJA
"Ez volt életem legjobb meccse, egy hihetetlen játékos, egy hatalmas harcos ellen"
.
 "Az edzőm azt mondta a végén, hogy most legszívesebben megölne, de ilyen a tenisz, ilyen feszültségekkel jár. Utálok veszíteni, úgyhogy talán ezért tudtam annyira összpontosítani még a legnehezebb helyzetekben is."
Aztán pénteken két szettben kikapott ugyan Stefanos Tsitsipastól, de a közönség reakciójából látható volt, hogy van benne egy plusz faktor. Megvan benne az a modzsó, az a kisugárzás, amivel, ha nagy játékos lesz belőle, rajongók tízezreit állíthatja majd maga mellé. 
Musetti nem tudta palástolni, mennyire izgatott lett attól, amilyen kedvezően alakultak a dolgok a számára.
"Gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy top 100-as játékos legyen belőlem" - mondta Musetti a Tsitsipastól elszenvedett veresége után. "Itt vagyok a touron, és elértem a minimális célomat, ami hihetetlen dolog a számomra. De most nem ünneplek, megpróbálok inkább pihenni, hogy minél tovább menetelhessek Miamiban. Rengeteg álmomat valóra váltottam a héten, nagyon jó teljesítményt nyújtottam, úgyhogy rendkívül büszke vagyok magamra."
A 19 éves olasz a 95. hely környékére jön majd fel a jövő heti világranglistán, és ő lesz a legfiatalabb játékos a top 100-ban. 

Lorenzo Musetti

Fotó: Eurosport

A jövő héten tehát Miamiban játszik, azt követően pedig visszatér Európába, hogy kedvenc borításán, salakon is megpróbáljon bizonyítani. 
"Ami a pályafutásomat illeti, életem legboldogabb hete van mögöttem. Előreléptem a ranglistán, legyőztem jelenlegi és korábbi top 10-es játékosokat, és lehetőségem nyílt pályára lépni Stefanos ellen, aki egy fantasztikus teniszező. Hihetetlen érzés volt egy ekkora stadionban játszani, azt pedig külön élveztem, hogy ennyien drukkoltak nekem."
"Nem számítottam arra, ami a héten történt velem, még most is alig tudom elhinni. Nagyon benne kell lenni a pillanatban, hogy az ember fel tudja ezt fogni. Minden egyes nap elképesztő érzelmeket hozott fel bennem, úgyhogy sosem fogom elfelejteni ezt a hetet."
részbentennisnow,tennishead
Tenisz
Jogos vagy igazságtalan, hogy Djokovicot nem jelölték az ATP Sportszerűségi Díjára?
9 ÓRÁJA
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
16 ÓRÁJA