0,,12781~9479097,00

Fotó: Eurosport

Megyünk a tavasz után...irány Indian Wells és Miami!  A két nagy amerikai keménypályás tornán nem lesz hiány izgalmakban, mivel mindenki ott lesz, aki számít.
Az Eurosport Indian Wellsből a női versenyt közvetíti vasárnaptól, minden nap élőben. Clijsters és Wozniacki újra egymás ellen harcolnak a világelsőségért, ha Kim tovább menetel legalább egy körrel, mint Caro, akkor megint átveszi tőle az első helyet. Végre szurkolhatunk Szávay Áginak, aki Jill Craybas ellen kezd, és ott lesz Arn Gréta is, aki már a harmadik fordulóban találkozhat Clijsters-szel.
Roland-Garros
Temetni kell Rafael Nadalt a Roland Garros közeledtével?
11 ÓRA
A fiúknál a második helyért zajlik majd a versenyfutás Federer és Djokovics között. Ha szerb nyeri a tornát, vagy a negyeddöntőtől kezdve egy körrel tovább megy, mint Fed, akkor megelőzi a svájcit. Ami már csak azért is pikáns, mert egy ágon vannak, azaz akár elődöntőzhetnek is. Itt van még Roddick és Berdych, míg a felső ágon száll harcba Nadal, Söderling, Murray és Ferrer. Del Potro (grat a tornagyőzelemhez, welcome back!) Stepanek ellen kezd.
Mint azt bizonyára már mindenki hallotta, Serenának tüdőembóliája volt, sürgősségi beavatkozáson esett át múlt hétfőn. Sokkal több hírt nem lehetett kihúzni a családból. Serena jól van, állandó megfigyelés alatt áll, és nyáron már szeretne játszani. Wozniacki meglátogatta őt Los Angelesben. A körülmények ismeretének hiányában nehéz véleményt formálni, az viszont biztos, hogy ez nem játék, úgyhogy szépen, óvatosan kell bánni a visszatéréssel. Serena kell a női tenisznek, de az első az egészsége.
Davis Kupa volt a hétvégén a fiúknak. A nagyok közül Nadal és Söderling aktív volt, a világelső szépen tért vissza. Meglepetés Kazahsztán győzelme a csehek ellen, Berdychék nem bírtak a hétvége hősével, Golubjevvel. Izgi volt a horvát-német és az osztrák-francia csata, az ötödik meccsek döntöttek a németek és a franciák javára. Karlovics azzal vigasztalódhat, hogy immáron hivatalosan is övé a világ legnagyobb szervája. A horvátnak 251 km/h-val sikerült megütnie egy adogatást az elveszített párosmeccs negyedik játszmájában. Ezzel Roddick 2004-es 249.4-es rekordját döntötte meg.
A lányoknál Jelena Dokicsot kellett kiemelnünk elképesztő meneteléséért Kuala Lumpurban. Az ausztrál 7 éve nem játszott elődöntőt, 8 éve nem játszott döntőt, és 9 éve nem nyert WTA tornát (2002, Birmingham). Most legyőzte az első kiemelt Schiavonét, a döntőben pedig 2/6 7/6 6/4-re verte Lucie Safarovát, miután két meccslabdát hárított. Dokics 30 helyet javítva a 61. helyre jött fel a világranglistán. Mivel az elmúlt 1 évben egyetlen árva mérkőzést sem nyert főtáblán, innentől kezdve minden győzelemmel tovább javíthat.
És végül, de nem utolsó sorban, húzzunk le még egy bőrt arról a bizonyos Armani reklámról, mert vannak dolgok, amelyekről bármennyi bőrt le lehet húzni. És bár távol állnak tőlem az ilyesfajta ünnepek, mégiscsak nőnap volt, vagy mifene.
Ennek örömére Rafa mellé még egy kis grátisz Nole és Fed. :D
[gallery link="file" columns="2"]
ATP Rome
Djokovicson az esőszünet okozta két órás várakozás sem fogott ki
12 ÓRA
ATP Rome
Djokovic továbbjutott Rómában
12 ÓRA