Felix Auger-Aliassime széles mosollyal az arcán jár-kel Miamiban egész héten. Ezt jó okkal teheti, hisz a torna legutóbbi kiírása alkalmával, 2019-ben az elődöntőig jutott itt, ami ezres versenyeken mind ez idáig a legjobb eredménye.


Az akkor 18 éves Auger-Aliassime elvesztette az első játszmát a selejtező első fordulójában, utána azonban magára talált, és hét mérkőzést nyert zsinórban, amivel bejutott a legjobb négy közé. 
"Ez egy rendkívül különleges élmény volt a számomra"
- mondta
Auger-Aliassime
.
"Úgy gondolom, ha most visszanézek, elégedettebb vagyok a teljesítményemmel, mint két évvel ezelőtt voltam. Most ugyanis már pontosan tudom, mennyire rettenetesen nehéz is bejutni egy ezres torna elődöntőjébe. Akkor azt gondoltam, 'oké megvan az első, de a következő két három évben úgyis lesz még több.' Azóta rájöttem, hogy ez egyáltalán nem könnyű dolog."
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
9 ÓRÁJA
"Magas szinten kell játszanod, és a körülményeknek is klappolniuk kell. Két évvel ezelőtt kiválóan játszottam, és sorra vertem meg a szembejövő ellenfeleket. Ha most visszatekintek, az jut eszembe, hogy az egy lenyűgöző hét volt a számomra. Boldog vagyok, hogy visszatérhetek erre a tornára, ahonnan ennyi szép emléket őrzök magamban. Jó érzés visszatérni oda, ahol korábban sikeres voltál."
A 20 éves szupertehetség jövőre már minden tornán a győzelemért szállna harcba | Eurosport
Miközben a tehetségéhez szemernyi kétség sem férhet, nem túlzás azt állítani, hogy Felix Auger-Aliassime számára a 2020-as szezon sokkal inkább szólt a tanulásról, a kihívásokról, mint a sikerekről. Ez még akkor is igaz, ha még ebben a csonka szezonban is játszott három ATP-döntőt.
Felix érzései közé egy kis csalódottság is vegyült, amikor felidézte a két évvel ezelőtt történteket. Megverte ugyan Casper Ruudot, Fucsovics Mártont, Hubert Hurkaczot, Nikoloz Basilashvilit és Borna Coricot, és még az elődöntőben is megvoltak az esélyei, azonban nem tudott élni velük. John Isnertől két rövidítéses játszmában kapott ki úgy, hogy előtte mindkét szettért adogathatott. Nem sokkal az elődöntő után el is ment szervákat gyakorolni az egyik edzőpályára.
"Akkor nagyon frusztrált a dolog, sőt, jó néhány hónapig ez egy keserű emlék volt a számomra. Tisztán emlékszem az egész mérkőzésre. Mindkét játszmában megvolt az esélyem, de nem sikerült megoldanom őket. Fájó vereség volt az Isner elleni, de összességében remek tornát játszottam."
Felix nem kezdte rosszul a 2021-es szezont, eddig 13 mérkőzésen lépett pályára, 9-4 a mérlege. Lejátszhatta pályafutása hetedik tornadöntőjét is a Murray River Openen, győznie azonban ezúttal sem sikerült, ugyanis sima két szettben kikapott Daniel Evanstől. 

Felix Auger-Aliassime

Fotó: Eurosport

A torna 11. kiemeltje magyar idő szerint péntek este játssza első meccsét Pierre-Hugues Herbert ellen a Miami Openen. Természetesen szeretné az idei versenyt is emlékezetessé tenni a maga számára. 
"Kiválóan érzem magam. Az a legfontosabb, hogy testben és lélekben is jól vagyok, kifejezetten frissnek érzem magam. Nagyon jól sikerült a felkészülésem, úgyhogy készen állok. Az elmúlt időszakban, Ausztráliában és Acapulcóban is voltak olyan szoros meccsek, amiket nagyon szerettem volna megnyerni, de összességében nem volt rossz a szezonkezdés. És remélhetőleg innen fejlődök majd tovább."
ATP Tour
Tenisz
Nadal válaszolt az őt érintő GOAT-kérdésre, de neki fontosabb, hogy jó emlékeket őrizzenek róla
11 ÓRÁJA
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
TEGNAP - 20:17