Daria Kasatkina az egyetlen olyan teniszező a női mezőnyben, aki már két tornagyőzelmet is ünnepelhetett az idén, az elmúlt héten hazai pályán, Szentpéterváron nem talált legyőzőre. A 23 éves teniszező 2018-ban a top 10-ig tört előre a ranglistán, és sokan az orosz női tenisz következő nagy tehetségeként emlegették. Ezt követően viszont gyengébb szezonok jöttek, és alaposan hátracsúszott. Idén újra visszaverekedheti magát a legjobbak közé.

Az Ausztrál Open nem sikerült jól Daria Kasatkinának, hiszen már a második fordulóban vereséget szenvedett Aryna Sabalenkától, azóta viszont kifejezetten jól megy neki: háromból két versenyt megnyert. A melbourne-i Phillip Island Trophy-n és a szentpétervári tornán sem tudták legyőzni őt, ezzel Kasatkina az egyetlen női teniszező, aki egynél több versenyt húzott be 2021-ben. Plusz a ranglistán is visszakerült a legjobb 50-be.
Kasatkina idei két sikerével megduplázta tornagyőzelmei számát, és több mint két éves szünet után nyert újra versenyt. A 23 éves teniszező 2018-ban a top 10-ig jutott el, döntőzött Indian Wellsben, negyeddöntőt játszott a Roland Garroson és Wimbledonban, és úgy tűnt, számolni kell vele a következő években. De a szép eredmények után alaposan visszaesett, az elmúlt két idénye nagyon gyengén sikerült, és a 70-en kívülre csúszott vissza a ranglistán. Idén nagyon elégedett eddigi szezonjával, pedig úgy gondolta, hogy csak szenvedni fog 2021-ben is.
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
9 ÓRÁJA

DKasatkina.jpg

Fotó: Eurosport

„Készen álltam a legrosszabbra, készen álltam, hogy minden versenyen kikapok az első fordulóban, és úgy megyek haza, hogy egy senkinek érzem magam”- mondta el nevetve a WTA honlapjának Kasatkina.
„Nem voltak elvárásaim, egyáltalán nem, mert sosem tudhatod. A szezon elején ezzel a sok nehézséggel, teljesen más most utazni, mikor ennyi korlátozás van. Nem tudhatod, hogyan fogsz reagálni. Lehet, hogy annyira stresszes leszel, hogy egyáltalán nem leszel képes versenyezni.”
A játékosok eredményeit a forma mellett az is befolyásolja, hogyan birkóznak meg a körülményekkel és a védőbuborékkal. Kasatkina például úgy érzi, ő egész szerencsés, mert nem viseli olyan rosszul a szállodában ücsörgést.
„Kicsit szerencsém van ebből a szempontból, mert örökké a hotelszobámban tudnék maradni (nevet). Boldog vagyok vele. De tudom, hogy sokan nem képesek erre. Muszáj menniük valamerre, beszélgetni, változtatni a környezetükön. De még én is, egy kocka, aki szeret a szobájában lenni egész nap, én is unom már. Kemény. Majdnem három hónapja ez megy”
- mondta el tapasztalatait a védőbuborékról.

DariaKasatkina.jpg

Fotó: Eurosport

„Szerencsések vagyunk, hogy utazhatunk, bár nem nevezném ezt igazi utazásnak. Csak változtatunk a koordinátáinkon. A korlátozásokkal, azzal, hogy 4-5 naponta tesztet kell csináltatni, és ha el akarod hagyni az egyik helyszínt, tesztelned kell, plusz gondolatok járnak a fejedben, nyomasztó gondolatok, ami még nehezebbé teszi a dolgodat.”
Kasatkina nem lesz ott Miamiban, szentpétervári győzelme után fáradtnak érezte magát ahhoz, hogy elutazzon az Egyesült Államokba. Kipihenve szeretne felkészülni a salakszezonra, mely borítás kifejezetten fekszik neki.
részben via WTA
Tenisz
Nadal válaszolt az őt érintő GOAT-kérdésre, de neki fontosabb, hogy jó emlékeket őrizzenek róla
10 ÓRÁJA
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
TEGNAP - 20:17