Sokáig jutott a két legjobb magyar teniszező a múlt héten, ezt pedig kerek világranglistás helyezésekkel ünnepelhetik. 
Babos Tímea szombaton a 100 ezer dollár összdíjazású prágai salakpályás női tenisztorna elődöntőjéig jutott, ahol a későbbi bajnok brit Heather Watsontól szenvedett 7/6 6/3-as vereséget. Az esőszünettel tarkított mérkőzés után a magyar lány Párizs felé vette az irányt, ahol ezen a héten a Roland Garros selejtezőjét kezdi el egyesben, párosban pedig már a főtáblás küzdelemre készülhet Varvara Lepchenko oldalán.
Fucsovics Márton egy lépéssel közelebb járt a bravúrhoz, hiszen ő vasárnap a tornagyőzelemért játszott a 35 ezer dollár összdíjazású heilbronni challenger versenyen. A döntőben viszont 6/2 7/6-os vereséget szenvedett a verseny első kiemeltjeként teniszező, hazai színekben versenyző Jen-Lennard Strufftól. A magyar fiú közel járt az egyenlítéshez, hiszen a második szettben adogatott a döntő játszmáért, Struffnak szettlabdát is kellett hárítania.A finálé után Marci is utazik Párizsba, ahol már kedden megkezdi a Roland Garros selejtezőt.
Tokyo 2020
Osaka: Mindegyiknél jobban fáj ez a vereség
7 PERCE
Az elődöntő és a döntő nagy sikernek számít Timi és Marci esetében, hiszen mindketten jócskán javítottak világranglistás helyezésükön, mely ezen a héten érdekes módon mindkét esetben szép kerek szám.Babos Tímea 10 helyet javítva, kereken a 100. helyre jött fel, míg Fucsovics Márton 38 helyet lépett előre, és 200.Bár korábban mindketten álltak ennél is előrébb (Babos az 59., Fucsovics a 173. helyen), reméljük, a javuló tendencia tovább folytatódik. Ez a legjobb magyar teniszezőnő esetében lenne igazán fontos, hiszen azzal, hogy visszakerült a top 100-ba, biztosíthatja magának a főtáblás indulás lehetőségét Wimbledonban és a US Openen.
Tokyo 2020 women
Tokió 2020 - Sorribes Tormo (ESP) - Pavlyuchenkova (ROC) - Tenisz – Olimpiai főhírek
EGY ÓRÁJA
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Osaka - Vondrousova összefoglaló
2 ÓRÁJA