A japán teniszező kifejtette, miért nem örül annak, amikor Andy Murray-t visszavonulásáról faggatják. A skót teniszező válaszolt is a védelmére kelt Nishikorinak.

Kei Nishikori, korábbi világranglista negyedik teniszező bevallotta, nem örül túlságosan, amikor az emberek azt kérdezik Murray-től, mikor tervez visszavonulni. A háromszoros Grand Slam-győztes skót versenyző 2017 óta két csípőműtéten esett át, és meglehetősen távol van korábbi formájától.
Ettől még a korábbi világelső brit teniszező szereti a játékot, és állítása szerint eddig nem gondolkodott azon, hogy abbahagyja. Nishikori legutóbb ezt nyilatkozta róla:
Tenisz
Venus Williams folytatni szeretné, 2023-ban is megcéloz néhány versenyt
3 ÓRÁJA
„Azt hiszem, elég nagy hülyeség folyton azt kérdezni tőle, mikor vonul vissza. Ez egy olyan dolog, amitől fog eldönteni, ő érzi, ha a teste ezt kívánja. Ő a kedvenc játékosom, sokszor játszottunk egymás ellen. Remélem, még visszatér úgy igazán. Szükségünk van rá.”
Való igaz, kettőjüknek 11 közös meccse volt, Murray-nél csak Djokovic, Cilic, Ferrer és Nadal ellen fogott többször ütőt. Jó emlékeim vannak ugyan a brit elleni összecsapásokról, pedig csak kétszer győzött ellene.

Andy Murray reagált a japán védőbeszédére

A héten a skót megszerezte idei első győzelmét Rotterdamban, ahol azt nyilatkozta: minden egyes vereség közelebb viszi őt a visszavonuláshoz.
„Nem könnyű ez. Amikor veszítek, valami odabent mindig azt mondja, vissza kell vonulni, abba kellene hagyni a játékot. Hogy végeztem, hogy nem maradt bennem semmi. Közben a pályára lépés kettős érzés: egyrészt motivációt ad, másrészt extra kételyt ébreszt bennem, hiszen mégiscsak egy fém van a csípőmben. És ez kemény...”
Murray elmúlt időszaka valóban kemény volt. Utoljára a tavalyi US Open első fordulójában nyert. Azután az első körben kikapott a Roland Garroson (egy Wawrinka-Murray a 128 között...), később ugyanúgy az októberi kölni 250-esen. Az év elejét és az Ausztrál Opent ugyanúgy kihagyta, hogy február végén Montpellierben szintén az első körben búcsúzzon.
Az eheti rotterdami tornán az első körben sikerült legyőznie a holland Robin Haasét, a másodikban azonban könnyedén kapott ki a jó formában lévő orosz Andrey Rublevtól.
via TennisWorld
Tokyo 2020
Tokió 2020: a Williams testvérek legszebb olimpiai pillanatai
4 ÓRÁJA
Tenisz
Figyelemzavar a teniszben: valós probléma vagy csak sumákolás?
13 ÓRÁJA